Πανεπιστήμιο Κρήτης - Παιδικά χωριά SOS: Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Παιδικά χωριά SOS: Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής κ. Γεώργιος Μ. Κοντάκης και ο Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αντώνιος Αλακιώτης

kriti-sos
Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος .

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής κ. Γεώργιος Μ. Κοντάκης και ο Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αντώνιος Αλακιώτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής κ. Γεώργιος Κοσιώρης , ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Στρατάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ακαδημαϊκού Συντονισμού του Προγράμματος "Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας" της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών Καθηγητής κ. Νικόλαος Χανιωτάκης.

Από πλευράς των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος συμμετείχαν ο Διευθυντής Προγραμμάτων Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης κ. Πέτρος Παπαδάκης και τα Μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης κα Ουρανία Ορφανουδάκη και κα Αλίκη Μωράτη.

Σκοπός του Μνημονίου συνεργασίας είναι:

1. Η συνεργασία για την αξιοποίηση της εμπειρίας των συνεργατών του Πανεπιστημίου Κρήτης πάνω σε θέματα θεωρητικού υπόβαθρου και ερευνητικής μεθοδολογίας και της εμπειρίας και θεωρητικής κατάρτισης των συνεργατών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στον τομέα της παιδικής προστασίας και της ειδικής παιδαγωγικής, για τον από κοινού σχεδιασμό προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών καθώς και των γονέων σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Η ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την αμοιβαία υποστήριξη του προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και αντίστοιχα και των φοιτητών της ΣΘΕΤΕ του ΠΚ που φοιτούν σε ΠΠΔΕ.

Κλείσιμο
3. Η συνεργασία μεταξύ των συνεργατών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος με τους διδάσκοντες της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (ΣΘΕΤΕ) του ΠΚ για τη δημιουργία μαθημάτων με παιδαγωγική κατεύθυνση και βιωματικό χαρακτήρα.

4. Η συνεργασία για τον από κοινού σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης σε ευάλωτες οικογένειες με σκοπό την προώθηση συμπεριληπτικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

5. Σύμφωνα με το παρόν μνημόνιο συνεργασίας τα Παιδικά Χωριό SOS Ελλάδος δύνανται να δεχτούν στις δομές τους στην Κρήτη συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών/τριών. Οι παραπάνω προέρχονται από τη ΣΘΕΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης και δεσμεύονται να τηρήσουν τα πρωτόκολλα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) . Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιμορφώσεις/σεμινάρια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, να παρακολουθούν διδασκαλίες και να διδάσκουν στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS και κατόπιν σχετικής άδειας να διεξάγουν έρευνα ,σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο, σε θέματα ενδιαφέροντος των συμβαλλομένων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η ζωή του χρυσού κοριτσιού της Ελλάδας που χορεύει στο νερό - Η καταγωγή, η τηλεόραση, η πρόταση γάμου

Λαζόπουλος για Κασσελάκη: Έκανε λάθος αγορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, νόμιζε ότι είναι Γλυφάδα και του βγήκαν Θρακομακεδόνες με λύκους

Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου στα Καλύβια η οποία έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης