Οι ξένες τηλεοπτικές σειρές που έχουν κλείσει για γυρίσματα στην Αθήνα

Οι ξένες τηλεοπτικές σειρές που έχουν κλείσει για γυρίσματα στην Αθήνα

Aπό το 2020 μέχρι σήμερα περισσότερες από εκατό διεθνείς και εγχώριες παραγωγές έχουν επιλέξει την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

girismata-athina
Η Αθήνα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις επιλογές διεθνών παραγωγών ως σκηνικό για τα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Βαδίζοντας στα χνάρια μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και με τη συνδρομή του Γραφείου Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office) που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), από το 2020 μέχρι σήμερα περισσότερες από εκατό διεθνείς και εγχώριες παραγωγές έχουν επιλέξει την Αθήνα για τα γυρίσματά τους.

Αρκετά ζεστά έχει δει τη δουλειά που κάνει το Athens Film Office ο νέος δήμαρχος της Αθήνας κ. Χάρης Δούκας ο οποίος σε δήλωσή του στο protothema.gr σχετικά με αυτό τον οργανισμό ανέφερε ότι: «Μέσω του Athens Film Office, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται και φέτος σπουδαίες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, στηρίζοντας με συνέπεια την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την οικονομία της πόλης. Στόχος μας, τα επόμενα χρόνια, είναι η προσέλκυση ακόμη περισσότερων ποιοτικών παραγωγών, που θα ενισχύσουν δυναμικά την προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό, θα εξασφαλίσουν σημαντικά έσοδα για την πόλη και θα στηρίξουν τους εργαζόμενους της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας».

Ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουν κλειστεί τρεις διεθνείς τηλεοπτικές σειρές ενώ στα σκαριά βρίσκονται και ταινίες οι σκηνοθέτες και παραγωγοί των οποίων σκέφτονται να επιλέξουν την Αθήνα. Μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής του Athens Film Office κ. Στάθης Καλογερόπουλος εξήγησε πως μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί οι σειρές “House of David”, “Girl from Oslo” και μια γαλλική σειρά που λέγεται «Καμπούλ».

Κλείσιμο
«Στόχος του Athens Film Office το οποίο επίσημα λειτουργεί ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει οι προεργασίες από το 2019 είναι να συνεχίσει ώστε ο Δήμος Αθηναίων να υποστηρίζει παραγωγές διεθνείς και εγχώριες. Θέλουμε επίσης να εξορθολογίσουμε την τιμολογιακή πολιτική των αδειών και φυσικά να προωθήσουμε την Αθήνα ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό θα είμαστε παρόντες σε διεθνή φεστιβάλ ώστε να προωθήσουμε την πόλη μας ως κινηματογραφικό προορισμό. Επίσης στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσα περισσότερα άτομα μπορούμε ώστε να μπουν στον χώρο των οπτικοακουστικών γιατί είναι μια βιομηχανία που πληρώνει πολύ καλύτερα και μπορεί να δώσει ευκαιρίες καριέρας και στο δημιουργικό αλλά και στο τεχνικό μέρος».

Όπως εξήγησε ο κ. Καλογερόπουλος το Athens Film Office του δήμου Αθηναίων είναι σε αγαστή συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ αλλά και με το Κέντρο Κινηματογράφου. «Ο ρόλος του γραφείου μας είναι να εξυπηρετεί τις παραγωγές και να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου σε ένα γύρισμα. Επίσης όταν ξεφεύγει η ανάγκη από το Δήμο να επικοινωνεί με την κεντρική κυβέρνηση για να διευκολύνει την παραγωγή ώστε να χρησιμοποιούνται και άλλες υποδομές. Την τελευταία τετραετία τα άμεσα έσοδα του δήμου φθάνουν τις 650.000 ευρώ από τις άδειες, αλλά υπάρχουν και τα έμμεσα έσοδα από τις υπηρεσίες που αγοράζουν οι άνθρωποι που έρχονται για να γυρίσουν μια ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Σκοπός του δήμου είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα στην οπτικοακουστική βιομηχανία. Με αυτή τη λογική έχουμε ήδη κάνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης για βοηθούς παραγωγής σε συνεργασία με τη Universal. Έγινε τον Μάιο του 2022 από το οποίο βγήκαν 57 άτομα εκ των οποίων τα 23 βρήκαν δουλειά μέσα στους επόμενους δυο μήνες από το σεμινάριο».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αγρότες «πολιορκούν» με πάνω από 1.000 τρακτέρ τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες - Δείτε live εικόνα

Πώς θα εισάγονται οι φοιτητές στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Τι θα γίνει με την εξέλιξη των καθηγητών και τα ερευνητικά κονδύλια


Συμφωνία των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης