Εντυπωσιακές εικόνες από «το Φεγγάρι του Λύκου», την πρώτη πανσέληνο του 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από «το Φεγγάρι του Λύκου», την πρώτη πανσέληνο του 2024

Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να εμφανιστεί στον ουρανό η επόμενη πανσέληνος η οποία είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του Χιονιού»

MixCollage-26-Jan-2024-02-12-AM-4722
Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, η πανσέληνος του Ιανουαρίου 2024, στόλισε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, τον νυχτερινό ουρανό και στο Ναύπλιο.

Το φεγγάρι έφτασε στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Η πανσέληνος φαίνεται πάντα μεγαλύτερη, πιο σκουρόχρωμη και εντυπωσιακή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα και κατά τη διάρκεια της ανατολής του φεγγαριού.

6094619


Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Το Φεγγάρι του Λύκου», καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου, ακούγονται και πιο συχνά τα αλιχτίσματα των λύκων, σύμφωνα με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

6094627


Μεταξύ των λόγων που οι λύκοι ουρλιάζουν είναι για να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού.

Ένα άλλο κατάλληλο όνομα για αυτήν την πανσέληνο είναι η Κεντρική Σελήνη. Άλλα παραδοσιακά ονόματα για τη Σελήνη του Ιανουαρίου τονίζουν τη σκληρή ψυχρότητα της εποχής: Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι), Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν), Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα), Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε).

6094638
28221960
28221955
28221953
28221952


Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να εμφανιστεί στον ουρανό η επόμενη πανσέληνος η οποία είναι γνωστή ως το "Φεγγάρι του Χιονιού" λόγω των μεγάλων χιονοπτώσεων που συχνά συμβαίνουν τον εν λόγω μήνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που αποδομεί τα λεγόμενα του κρεοπώλη για το δρομολόγιό του

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή - Για παντουρκικό χιονιά στην Ελλάδα και χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μιλούν οι μετεωρολόγοι

Θεσσαλονίκη: Η ληστεία δύο ανηλίκων σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης