Άγιος Δημήτριος: Γιγάντιος γερανός προκαλεί ανησυχία σε μαθητές νηπιαγωγείου - Δείτε βίντεο

Άγιος Δημήτριος: Γιγάντιος γερανός προκαλεί ανησυχία σε μαθητές νηπιαγωγείου - Δείτε βίντεο

«Τη Δευτέρα έπεσαν χαρτόνια στην αυλή από ύψος 50 μέτρων» λέει γονέας – Οι γονείς φοβούνται και κρατούν τα παιδιά τους σπίτι τις τελευταίες 4 ημέρες

geranos
Ανησυχία στους γονείς παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου προκαλεί ένας γερανός, ο οποίος ίπταται πάνω από το σχολείο, στη συμβολή των οδών Κλεάρχου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γονείς, το πρωί της Δευτέρας έπεσαν μεγάλα χαρτόνια μέσα στην αυλή του σχολικού κτιρίου από ύψος 50 μέτρων.

«Νηπιαγωγός που έχει στη κατοχή της βιντεοληπτικό υλικό που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο, δείχνει τα χαρτόνια να πέφτουν από τον γερανό μέσα στην αυλή, ένα μέτρο απόσταση από αίθουσα του νηπιαγωγείου ενώ ακούγονται τα παιδιά να ουρλιάζουν και η δασκάλα τους να φωνάζει “μην φοβάστε, μην φοβάστε”» λέει στο protothema.gr η Ξένια Δεροδογιαννίδου, ο γιος της οποίας φοιτά στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την ίδια, ο γερανός εγκαταστάθηκε στην απέναντι οικοδομή, η βάση του οποίου απέχει δέκα μέτρα από την αυλή του νηπιαγωγείου, την περασμένη Παρασκευή.

Το περιστατικό με τα χαρτόνια που καταγγέλλεται ότι έπεσαν στην αυλή συνέβη την Δευτέρα. Την Τρίτη κλήθηκε η αστυνομία, που σύμφωνα με όσα λένε οι γονείς δεν προχώρησε ούτε σε συστάσεις, ούτε και σε διακοπή εργασιών.

«Ο εργολάβος έδειξε την άδεια της οικοδομής αλλά για τον γερανό είπε ότι δεν την έχει μαζί του, διότι περιμένει κάποιες σφραγίδες από το εξωτερικό και κάποιες μεταφράσεις» προσθέτει η κα Δεροδογιαννίδου.


Κλείσιμο
Γερανός στον Άγιο Δημήτριο


Οι γονείς δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από την πρόεδρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με την διευθύντρια του νηπιαγωγείου, είπαν ότι θα στείλουν την καταγγελία στην πολεοδομία. Όμως ο γερανός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Στην τάξη του γιου μου σήμερα από τα 18 παιδιά έχουν πάει μόνο 5. Φοβόμαστε να τα πάμε στο σχολείο, διότι ο κίνδυνος να προσγειωθεί κάτι στο κεφάλι τους είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός κι αυτό αποδείχθηκε από το περιστατικό της Δευτέρας. Ακόμη κι ένα χαρτόνι να πέσει από τέτοιο ύψος πάνω σε ένα παιδί μπορεί να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του» λέει η Ξένια Δεροδογιαννίδου.

Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του νηπιαγωγείου

Το protothema.gr επικοινώνησε με την διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, η οποία είπε ότι έχει αναφέρει το περιστατικό στην Δ’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο διευθυντής της υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας κ. Κουβέντος ανέφερε ότι υπό εξέταση είναι ακόμη και το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης του νηπιαγωγείου για λόγους ασφάλειας. Μάλιστα είπε ότι λόγω της παρουσίας του γερανού και των κινδύνων που εγκυμονεί η λειτουργία του, αποφασίστηκε να αλλάξει η είσοδος στο νηπιαγωγείο. Πλέον, οι μαθητές θα εισέρχονται από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Κλεάρχου, που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως έξοδος κινδύνου και όχι από την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, όπως έμπαιναν μέχρι τώρα.




Ειδήσεις σήμερα:

Προχωράει ο γάμος των ομοφύλων: Ο συμβιβασμός με Βορίδη, οι υφυπουργοί και ο χάρτης των γαλάζιων βουλευτών

31χρονος Ρώσος που βίασε και έσφαξε 37χρονη, πήρε χάρη, πολέμησε στην Ουκρανία και επέστρεψε σπίτι του

Φοροκαμπάνες στον γάμο της Ελέτσι: Στο μικροσκόπιο δώρα, χορηγίες ακόμα και τα «φακελάκια» στον γαμπρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης