Νέος Κόσμος: Ο Ζαμπούνης και άλλα επτά ονόματα ήταν στόχοι στον πόλεμο της νύχτας σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Νέος Κόσμος: Ο Ζαμπούνης και άλλα επτά ονόματα ήταν στόχοι στον πόλεμο της νύχτας σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έγγραφο της Αστυνομίας στο οποίο παρουσιάζονται πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας - Τι περιελάμβανε το σχέδιο «ΣΚΙΑ»

zampon_amaxi_arthro
Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής (14.01.2024), ήταν πιθανός στόχος, σύμφωνα με έγγραφο που είχε συντάξει η Αστυνομία και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στο έγγραφο με τίτλο «ΣΚΙΑ» αναφέρονταν πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας. Το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα, με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyfhahsozt7d)

Κλείσιμο
Το έγγραφο το οποίο σχετιζόταν με την επιχείρηση που είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία, περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις, προκειμένου να σταματήσει ο -μέχρι τότε- πόλεμος της νύχτας.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες, αλλά όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega, σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος. Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Κλεμμένο από την Ιταλία το όχημα των εκτελεστών του Ζαμπούνη 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Βαγγέλη Ζαμπούνη ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως το τζιπ Lexus που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο της Ιταλίας.

Το εν λόγω στοιχείο προέκυψε έπειτα από την έρευνα επί του αριθμού πλαισίου του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Παράλληλα προέκυψε πως το αυτοκίνητο έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε βίντεο με το πολυτελές όχημα των εκτελεστών να φεύγει από το σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης:


Η δολοφονία

28 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν οι εκτελεστές του Βαγγέλη Ζαμπούνη για να δολοφονήσουν άγρια στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής τον 44χρονο, που ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας.

Στα βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, φαίνονται οι δύο εκτελεστές να πυροβολούν το αυτοκίνητο, στο οποίο είχε επιβιβαστεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ζαμπούνης, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Όπως φαίνεται στα βίντεο, ο ένας εκ των εκτελεστών αφού άδειασε τον πρώτο γεμιστήρα από το καλάσνικοφ, άλλαξε γεμιστήρα και αφού άδειασε και αυτός, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και πυροβόλησε για άλλη μια φορά από κοντινή απόσταση τον 44χρονο, σαν να ήθελε να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα της φονικής ενέδρας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη:



Σημειώνεται ότι πάνω από 90 σφαίρες από καλάσνικοφ έχουν βρεθεί στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 44χρονο, που έγινε έξω από βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλίτωνε. Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Βίντεο από τη στιγμή της φυγής των εκτελεστών του 44χρονου

Βόλος: Η 18χρονη είχε μιλήσει σε καθηγήτρια για τους βιασμούς - «Ο 33χρονος παρενοχλούσε και άλλα κορίτσια»

Τι είναι το Wi-Fi 7 και πώς αλλάζει την εμπειρία μας στο Διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης