Δολοφονία Ζαμπούνη: Άλλαξαν γεμιστήρα και συνέχισαν να πυροβολούν - Πού στρέφονται οι έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση

Δολοφονία Ζαμπούνη: Άλλαξαν γεμιστήρα και συνέχισαν να πυροβολούν - Πού στρέφονται οι έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση

Ο 44χρονος μέσα σε τσαντάκι στο αυτοκίνητο είχε ένα όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει - Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε καμμένο στη Λεωφόρο Αθηνών

neos-cosmos-arthrou
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με τη μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής καθώς και μαρτυρίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών που επιχειρούν να λύσουν τον γρίφο της εκτέλεσης. Με δεδομένο το γεγονός πως το θύμα, το οποίο είχε το ψευδώνυμο «Ζαμπόν», ήταν ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας και ως εκ τούτου ενδεχομένως θα υπήρχαν αρκετοί που θα τον ήθελαν νεκρό, οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω των στοιχείων που συλλέγουν αλλά και παλαιότερων υποθέσεων να φθάσουν στα ίχνη τόσο των ηθικών αυτουργών όσο και των εκτελεστών.

Tα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη


Κλείσιμο


Οι φάκελοι που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ένας από τους φακέλους που έχουν ανοίξει και εξετάζεται αν συνδέεται με την εκτέλεση, είναι αυτός της υπόθεσης του τζιπ με τα όπλα που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στον Νέο Κόσμο κοντά στο πρατήριο που έγινε η δολοφονία. Στο όχημα είχαν εντοπιστεί όπλα, αλεξίσφαιρα καθώς και ένα μπιτόνι βενζίνης, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν τότε πως ίσως υπήρχε πιθανό σχέδιο επίθεσης εναντίον του Ζαμπούνη.

Ένας από τους ανθρώπους που σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. φέρονταν να τον είχαν στοχοποιήσει ήταν ο Βασίλης Ρουμπέτης (δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό) που είχε το ψευδώνυμο «Ράμπο» καθώς στο αυτοκίνητο αυτό είχαν εντοπιστεί τρίχες και DNA του.

Παράλληλα, με την εκτέλεση του 44χρονου, έρχεται πάλι στο προσκήνιο και η απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει σε βάρος του το 2018 στον Πειραιά. Τότε είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε παρουσιάσει εμπλοκή, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες. Οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι.

Η εκτέλεση

Τα ξημερώματα της Κυριακής ωστόσο δεν φάνηκε τυχερός και έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε δεκάδες πυροβολισμούς από καλάσνικοφ καθώς και ένα όπλα 9αρι με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν στο σημείο συνολικά 97 κάλυκες.

Η δολοφονία έγινε περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα όταν τουλάχιστον τρεις δράστες (αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερις), επιβαίνοντας σε ένα τζιπ Lexus, πλησίασαν το αυτοκίνητο του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Οι δράστες όπως φαίνεται γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε το θύμα και τον πυροβόλησαν μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες άλλαξαν και γεμιστήρα συνεχίζοντας να πυροβολούν αδιάκοπα.

Ο 44χρονος προσπάθησε να καλυφθεί μπαίνοντας μέσα στο αυτοκίνητο του, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές. Μέσα σε τσαντάκι στο αυτοκίνητο είχε ένα όπλο οπλισμένο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε ποτέ να χρησιμοποιήσει. Στο όχημα επίσης βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες.

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι οι εκτελεστές να είχαν και ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά τη δολοφονία γίνεται λόγος για μία μοτοσικλέτα που φέρεται να απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε καμμένο στη Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν ως μάρτυρα έναν οδηγό ταξί, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο.

Βίντεο από τη στιγμή της φυγής των εκτελεστών του 44χρονου

Είναι η στιγμή που το πολυτελές τζιπ των εκτέλεστων φεύγει από το σημείο, όπου ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν έχουν «γαζώσει» με 97 σφαίρες τον 44χρονο έξω απο το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Δείτε το βίντεο:



Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνεται το όχημα, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 3-4 άτομα, να σταματάει στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αμβροσίου Φραντζή.

Το ρολόι γράφει 2.07 και στην απέναντι πλευρά του δρόμου φαίνεται ένα άτομο να τρέχει σε κατάσταση πανικού προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι δράστες αφού πυροβολούν με το καλάσνικοφ τον 44χρονο αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο αμάξι φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα προς την οδό Κασομούλη και εξαφανίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Και δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Υπάρχει πρόσωπο - μυστήριο που μπορεί να δώσει τη λύση, λέει ο Καλλιακμάνης

Ισλανδία: Νέα έκρηξη ηφαιστείου - Εκκενώθηκε ξανά η πόλη Γκρίνταβικ, κάηκαν σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης