Θεσσαλονίκη: «Πιστεύω ότι της έκανε κακό» - Η μητέρα της Γεωργίας είχε «δείξει» τον σύντροφό της ως ύποπτο

Θεσσαλονίκη: «Πιστεύω ότι της έκανε κακό» - Η μητέρα της Γεωργίας είχε «δείξει» τον σύντροφό της ως ύποπτο

Τι έγραφε το SMS που έλαβε από το κινητό της 41χρονης - «Ο Άκης ήταν χειριστικός» είχε πει σε κατάθεσή της

georgia_thessaloniki_arthro
Η μητέρα της 41χρονης Γεωργίας ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που «έδειξαν» στην ΕΛ.ΑΣ. τον 39χρονο σύντροφό της ως ύποπτο για την περίεργη εξαφάνισή της, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr.

Στην πρώτη της κατάθεση που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιανουαρίου, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, η 63χρονη μητέρα της Γεωργίας ανέφερε ότι μία ημέρα πριν γίνει γνωστή η εξαφάνιση, η κόρη της, της είχε πει πριν φύγει από το σπίτι το πρωί ότι μετά τη δουλειά δεν θα επέστρεφε, αλλά θα πήγαινε στο σπίτι του συντρόφου της. «Αφού σχόλασε, την παρέλαβε, πεζός, από την εργασία της, περί την 22:00 ώρα όπως έμαθα από τις συναδέλφους της Γεωργίας, ο σύντροφός της και πήγαν σπίτι του. Ο «Άκης», όπως φωνάζουν τον Ιάκωβο, όπως και η Γεωργία δεν έχουν μέσο μετακίνησης και συνήθως κινούνται με τα αστικά λεωφορεία και σπάνια με ταξί. Ο «Άκης» μένει στην Καλαμαριά, δεν γνωρίζω την ακριβή διεύθυνση», ανέφερε.

Σχετικά με την ημέρα της εξαφάνισης, στις 2 Ιανουαρίου, η μητέρα του θύματος κατέθεσε ότι στις 07.52 έλαβε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο από τον αριθμό της Γεωργίας του οποίο έγραφε: «Έλα μαμά μου καλημέρα. Δεν θα έρθω τώρα το πρωί γιατί έχω μία εκκρεμότητα και θα πάω κατευθείαν στη δουλειά λογικά. Στο Άκη δεν είπα τίποτα ξέρει ότι θα έρθω σπίτι. Θα τα πούμε μετά τώρα έχω δουλειά».

«Από τότε μέχρι και τώρα που σας καταθέτω δεν έχω νέα της Γεωργίας, ούτε έχει επιστρέψει σπίτι. Το κινητό της τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο και σε επικοινωνία που είχα με κάθε πιθανό πρόσωπο που έχει συγγενικές και φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία δεν είχαν νέα της, ούτε μπόρεσαν να με βοηθούσαν για τον εντοπισμό της. Επικοινώνησα με όλα τα νοσοκομεία και με ενημέρωσαν ότι δεν εισήχθη γυναίκα με το όνομα και τα χαρακτηριστικά της Γεωργίας. Δεν έχει ξανά γίνει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο με τη Γεωργία, το αντίθετο μάλιστα, κάθε φορά που επρόκειτο να αργήσει με ενημέρωνε τηλεφωνικά», κατέθεσε.

Κλείσιμο
Η 63χρονη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της ήταν έγκυος και δεν είχε αποφασίσει να ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο σύντροφός της ήταν αποφασισμένος να το κρατήσουν. «Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι η Γεωργία ήταν 1,5 με 2 μηνών έγκυος από τον Άκη και δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να κρατήσει το παιδί ενώ ο Άκης ήταν αποφασισμένος να το κρατήσουν. Η Γεωργία είχε κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα για το οποίο ο γυναικολόγος της, της είχε επιβεβαιώσει ότι σε μεταγενέστερο στάδιο της κύησης θα απέβαλε το κυοφορούμενο παιδί και η ίδια φοβόταν την συνέχιση της κύησης. Την 02-01-2023 και περί ώρα 14:30 επικοινώνησε ο Άκης με τον υιό μου, αλλά και με εμένα, και μας είπε ότι δεν ήξερε που είναι η Γεωργία, ούτε μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Πράγματι προσπαθήσαμε και εμείς να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της αλλά το τηλέφωνό της φαινόταν απενεργοποιημένο».

Δεν είναι δικό της το μήνυμα - Ο Άκης ήταν χειριστικός

Η μητέρα της Γεωργίας εξέφρασε στους αστυνομικούς τις αμφιβολίες της για το μήνυμα που τους έδειξε ο σύντροφος της κόρης τους, καθώς, όπως είπε, δεν έμοιαζε με τον τρόπο γραφής της και τον τρόπο που επικοινωνούσε συνήθως. «Ο Άκης μας έστειλε μηνύματα που φέρεται να του έστειλε η Γεωργία μετά την εξαφάνιση της, αλλά όπως τα διαβάσαμε δεν μοιάζει με τον τρόπο γραφής ή επικοινωνίας της Γεωργίας πράγμα που μου προξενεί εντύπωση. Μάλιστα στα μηνύματα φαίνεται ότι η Γεωργία πήρε από κάποιο συρτάρι χρήματα του Άκη πράγμα το οποίο θεωρώ απίθανο να έκανε η Γεωργία. Με τον Άκη η Γεωργία είναι σε σχέση περίπου τα τελευταία 3 χρόνια και όπως διαπίστωνα εγώ αλλά και το λοιπό της περιβάλλον είχε αλλάξει η συμπεριφορά της».

Επιπλέον, έκανε λόγω στην κατάθεσή της για έναν χειριστικό άτομο που επηρέαζε αρνητικά την κόρη της. «Ο Άκης, όπως είχα καταλάβει, είναι χειριστικός πάνω στη Γεωργία, την επηρέαζε σε τεράστιο βαθμό στις αποφάσεις και στις επιλογές της σε σημείο για να σας το εξηγήσω απλά θα έλεγα ότι κάθε φορά που επέστρεφε από συνάντησή τους ήταν άλλος άνθρωπος, είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που συνηθίζει. Επίσης, πριν ένα χρόνο περίπου η Γεωργία είχε ξανά μείνει έγκυος από τον Άκη όμως εκείνη τη φορά παρά την επιθυμία του Άκη προέβη σε έκτρωση».

Η μητέρα της 41χρονης, πρόσθεσε, ότι η Γεωργία είχε άριστες σχέσεις με την 13χρονη κόρη της «και δεν θα έφευγε με αυτόν τον τρόπο ώστε να προκαλέσει τέτοια ανησυχία σε εμάς και στο παιδί της και μάλιστα χωρίς να την ενημερώσει. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Άκης ήταν, θεωρητικά, ο τελευταίος που την είδε, που προξενούν τεράστια εντύπωση ως προς τις συνθήκες εξαφάνισης της Γεωργίας».

«Πιστεύω ότι της έκανε κακό»

Η μητέρα της 41χρονης πέρασε ξανά την πόρτα του Τμήματος Ασφαλείας, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας και αυτή την φορά «έδειξε» ξεκάθαρα τον 39χρονο ως υπαίτιο για την εξαφάνιση της κόρης της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα που σας καταθέτω δεν έχω κάποιο νέο για την κόρη μου. Όσο γνωρίζω εν έχει επικοινωνήσει με κανέναν οικείο της. Όπως σας είπα και στην αρχική μου κατάθεση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Γεωργία υπεραγαπάει την ανήλικη κόρη της και είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιζόταν με τέτοιο τρόπο χωρίς να έχει επικοινωνία με την κόρη της, δε θα άντεχε δηλαδή η Γεωργία να προκαλέσει τέτοια ταραχή στην κόρη της, ενώ η ίδια ήταν καλά στην υγεία της. Επίσης, από το μήνυμα που φέρεται να μου έστειλε η Γεωργία αλλά και τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε στον σύντροφό της και διάβασα, στα μηνύματα δεν βλέπω τον τρόπο γραφής, σύνταξης αλλά και ενέργειες που θα έκανε η κόρη μου και πιθανολογώ ότι δεν τα έστειλε η ίδια. Από τα παραπάνω πλέον πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κινδυνεύει η ζωή της και να της έχει κάνει κάποιο "κακό" ο σύντροφός της, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο τελευταίος που την είδε», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Στο φως οι προανακριτικές καταθέσεις: Το θέατρο του συντρόφου της Γεωργίας - Έκανε ότι την έψαχνε στα νοσοκομεία

Μεσολόγγι: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά μου» - Τα μηνύματα του Μπάμπη τα οποία έσβησε ο κρεοπώλης

Γιάννης Πουλόπουλος: Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου τον αποκάλεσε διαστροφικό σε συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης