Σέρρες: Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν γραπτές εξετάσεις - Καταδικάστηκαν 7 άτομα για δωροδοκία

Σέρρες: Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν γραπτές εξετάσεις - Καταδικάστηκαν 7 άτομα για δωροδοκία

Δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί πλήρωσαν από 500 έως 2.000 ευρώ για να περάσουν τη γραπτή εξέταση

diploma-odigisis
Σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν επτά άτομα, επειδή πήραν δίπλωμα οδήγησης παρακάμπτοντας με το... αζημίωτο τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης για δωροδοκία υπαλλήλου με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν 13 άτομα. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και αφορούσε το διάστημα μεταξύ 2016-17. Από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί πλήρωσαν ποσά από 500 έως 2000 ευρώ για να περάσουν τη γραπτή εξέταση, όπου αντιμετώπιζαν δυσκολία. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν Έλληνες, αλλοδαποί και ομογενείς.

Στο επίκεντρο των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν ιδιώτες και υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, για τους οποίους η δικογραφία διαχωρίστηκε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τα διπλώματα των εμπλεκόμενων προσώπων ανακλήθηκαν.

Συνολικά είχαν καταστεί κατηγορούμενα 42 άτομα, από τους οποίους καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι 21 (οι υπόλοιποι είτε αθωώθηκαν είτε προέβησαν σε ποινική διαπραγμάτευση, ενώ ένας δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο και η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ημαθία: «Έκλεψαν το παιδί μου, είναι όλοι συνένοχοι» - Ο πατέρας του 6 μηνών βρέφους μηνύει την 37χρονη και τους γονείς της

Απάτη με πρόσχημα το Gov.gr καταγγέλλει το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Τι πρέπει να προσέχετε

Σαμαράς για ομόφυλα: Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης