Ανοίγουν στόματα μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη - Τα τρία πρόσωπα που διέταξαν τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Ανοίγουν στόματα μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη - Τα τρία πρόσωπα που διέταξαν τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. η διαλεύκανση της δολοφονίας του αστυνομικού- Τουλάχιστον 30 οι εμπλεκόμενοι που λειτουργούν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγούς, υπαρχηγούς, συντονιστές 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
astinomikos-arthrou-0
Καταιγιστικές πρόκειται να είναι οι εξελίξεις από τη νέα χρόνια στην υπόθεση θανάτου του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη (27/12) έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Ο θάνατος του αστυνομικού προκάλεσε απέραντη θλίψη τόσο στους δικούς του ανθρώπους όσο και στους συναδέλφους του στην Ελληνική Αστυνομία οι οποίοι, μέσα σε κλίμα οδύνης, του είπαν το τελευταίο αντίο την περασμένη Παρασκευή στο Κοιμητήριο Θέρμης.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Πίσω του άφησε την οικογένειά του καθώς και τη σύντροφό του, με την οποία δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Μετά και τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η πλήρης διαλεύκανση της δολοφονίας του και η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πια χρέος και ζήτημα τιμής, προσθέτοντας πως είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει στη μνήμη του.

Βαρύ κατηγορητήριο

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘEMAτος», οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν σχεδόν χαρτογραφήσει πλήρως την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση, με καλά ενημερωμένες πηγές να κάνουν λόγο για δεκάδες άτομα που λειτουργούν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγούς, υπαρχηγούς, συντονιστές και «στρατιώτες».
Κλείσιμο
mana_lygeridi

Η δικογραφία που πρόκειται να σχηματιστεί θα είναι ογκώδης, θα περιλαμβάνει δεκάδες άτομα και σε αυτή θα περιγράφεται με λεπτομέρειες ο ρόλος ενός εκάστου καθώς και οι πράξεις του κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το γήπεδο. Πλέον, μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη το κατηγορητήριο για τον καθέναν από αυτούς και ειδικά για τους πρωταγωνιστές, όπως είναι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, θα είναι βαρύτερο, αφού η κατηγορία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας για το δέσιμο της εγκληματικής οργάνωσης αποτέλεσαν και αποτελούν τα τεστ πυρίτιδας, καθώς «δείχνουν» αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οπως εξήγησαν σχετικά στο «ΘΕΜΑ» πηγές με γνώση της υπόθεσης, «έγιναν τεστ πυρίτιδας και για δεκάδες οπαδούς βγήκαν θετικά. Δεν είχαν όλοι την ίδια ποσότητα. Για πολλούς από αυτούς όμως η ποσότητα που ανιχνεύτηκε δείχνει ότι κρατούσαν είτε κροτίδες, είτε φωτοβολίδες, είτε κάποιον άλλον εκρηκτικό μηχανισμό».

Το βλέμμα των Αρχών έχει στραφεί σε έναν πυρήνα 25-30 ατόμων και, κυρίως, σε τρία πρόσωπα-κλειδιά, καθώς φέρεται να είναι αυτά που ενορχήστρωσαν, οργάνωσαν, εξόπλισαν και έδωσαν την εντολή για τη δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς. Πρόκειται για άτομα γνωστά στις Αρχές, που φέρεται να δρουν στα δυτικά προάστια της Αττικής. Αυτό που μένει τώρα είναι να επιβεβαιωθεί και επιστημονικά η εμπλοκή τους μέσω των συνομιλιών τους αλλά και μέσω αποτυπωμάτων και DNA. Παράλληλα στο στόχαστρο έχουν μπει και συγκεκριμένοι σύνδεσμοι οργανωμένων για τους οποίους εξετάζεται αν λειτούργησαν ως μέσο καλέσματος σε οπαδούς για την επίθεση που είχε προγραμματιστεί.
epeisodia-r-arthrou

«Η έρευνα βαίνει προς το τέλος της και από τη νέα χρονιά θα σχηματιστεί η δικογραφία και θα έρθουν συλλήψεις. Δεν είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τον ίδιο ρόλο. Κάποιοι λειτούργησαν ως αρχηγοί και οργανωτές, κάποιοι έκαναν το κάλεσμα και κάποιοι έδωσαν την εντολή μέσα στο γήπεδο για την επίθεση. Ο κάθε εμπλεκόμενος θα κληθεί να δώσει σχετικές εξηγήσεις», σημείωσαν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Προστασία μαρτύρων

Με την έρευνα των Αρχών να βαίνει προς το τέλος της, πολλοί είναι αυτοί που το τελευταίο διάστημα έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, κάτι που, όμως, δεν είναι τόσο απλό καθώς οι «ενδιαφερόμενοι» θα πρέπει αρχικά να αναφερθούν στα όσα γνωρίζουν και εν συνεχεία να αξιολογηθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας. Την ίδια ώρα, υπό εξέταση βρίσκεται το δεύτερο αίτημα του 18χρονου συλληφθέντα να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό στην αστυνομική προανάκριση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό.

Ο 18χρονος έχει εκφράσει φόβους για τη ζωή του και έχει ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα προκειμένου να προβεί σε αποκαλύψεις που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.
Ανάλογο αίτημα να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν υποβάλει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα. Εφόσον τεθούν σε καθεστώς προστασίας τόσο ο 18χρονος όσο και οι άλλοι τρεις, τότε θα ξεκινήσει η συνεργασία τους με τις Αρχές. Αυτό σημαίνει πως θα κληθούν να δώσουν στοιχεία και ονόματα ατόμων που εμπλέκονται ή καθοδηγούν τη βία στα γήπεδα.

Ο αδερφός και ο τράπερ

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκεται ο ρόλος που είχε και ο 16χρονος αδερφός του δράστη. Αν και σε βάρος του δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, η εμπλοκή του στα επεισόδια είναι πιστοποιημένη μέσω DNA (ιδρώτα) και αποτυπωμάτων στα υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας.Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι ο ακριβής ρόλος του, όπως και ο ρόλος που είχε και ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ, ο οποίος ελέγχεται στενά από τις Αρχές. Αλλωστε ο νεαρός είναι από τα πρώτα πρόσωπα που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια. Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του, ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται να καταρρίπτονται από το τεστ πυρίτιδας που έγινε στα ρούχα του και βγήκε θετικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο με τη σοκαριστική στιγμή που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας δέχεται επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό

Ρεκόρ στα επείγοντα του νοσοκομείου Τρικάλων: 160 περιστατικά την πρώτη ημέρα του χρόνου

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους: Το χρυσό... κελί και ο υπόκοσμος που διψά για εκδίκηση για τον φόνο της Ρίβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης