Γιώργος Λυγγερίδης - Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν

Γιώργος Λυγγερίδης - Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν

Τι λέει για την οικογένεια του 31χρονου και τι ζητούσαν από τον ίδιο για το παιδί τους όλο αυτό το διάστημα που έδινε μάχη για τη ζωή του

astynomikos-2-arthrou
Συγκινεί η δήλωση του Ανδρέα Πλεμμένου, του Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, στο protothema.gr που από την πρώτη στιγμή μαζί με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, στάθηκε στο πλευρό του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη στου Ρεντη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό γιατί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρέθηκαν όλοι στο πλευρό του αστυνομικού με απαράμιλλη αίσθηση καθήκοντος, επαγγελματισμό αλλά και μεγάλη ευαισθησία καθώς με καθημερινές υπερπροσπάθειες προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή παρόλο που η κατάστασή του ήταν δύσκολα αναστρέψιμη. Οι γονείς του Γιώργου, άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής, αρχές και αξίες δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του παιδιού τους και οι ψυχολόγοι μας, προσπάθησαν και κατάφεραν να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που ζητήσαν ήταν να κάνουμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί το παιδί τους κι έτσι πράξαμε όλοι μας στο νοσοκομείο. Οι γονείς ήταν ενήμεροι ανα πάσα στιγμή για την πορεία της κατάστασης του παιδιού τους. Είναι μια τρομερά δεμένη οικογενεια με αρχές και ηθικές αξίες σπάνιες σήμερα και παρόλο τον θυμό τους για το γεγονός με ευγένεια ψυχής αυτό που ζηταγαν είναι οτι και κάθε Έλληνας πολίτης να μην συμβεί ξανά τέτοιο γεγονός. Δεν τους άξιζε αυτό που συνέβη, όπως σε κανέναν γονέα δεν αξίζει αυτό, εύχομαι ο Θεός να τους δίνει κουράγιο για να αντέξουν» προσθέτει ο κ.Πλεμμένος.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Ζακ Ντελόρ: Πώς ο «σοφός οραματιστής της Ευρώπης» δεν έγινε ποτέ πρόεδρος της Γαλλίας

Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό – Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας στα νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης