Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Το πυροσβεστικό όχημα που είχε δωρίσει στο δήμο Μακροκώμης και η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Το πυροσβεστικό όχημα που είχε δωρίσει στο δήμο Μακροκώμης και η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη

O τότε δήμαρχος Μακρακώμης Μιλτιάδης Ριζάκης μετά την απόπειρα δολοφονίας το 1990, του είχε στείλει προσωπικό τηλεγράφημα με τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση

Soible_Pyrosvestiki
Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα να υπήρξε ένας από τους πιο αυστηρούς κριτές της χώρας μας με δηλώσεις που άφησαν εποχή, ωστόσο στις αρχές της δεκαετίας του 90’ η δημοτική αρχή Μακρακώμης Φθιώτιδας τον είχε ανακηρύξει σε επίτιμο δημότη, μετά τη δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος για την οποία είχε μεσολαβήσει ο ίδιος προσωπικά.

Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει τότε ο δήμαρχος Μακρακώμης Μιλτιάδης Ριζάκης, όταν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας το 1990, του είχε στείλει προσωπικό τηλεγράφημα με τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
Pyrosvestiko1

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όχι μόνο είχε απαντήσει στον τότε δήμαρχο Μακρακώμης, ανοίγοντας έτσι έναν θερμό δίαυλο επικοινωνίας, αλλά του είχε πει προσωπικά πως ήταν διαθέσιμος να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Τότε ήταν που ο δήμαρχος χωρίς να χάσει την ευκαιρία του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα για τον δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε περιγράψει ο Μιλτιάδης Ριζάκης λίγα χρόνια αργότερα στο Lamiareport.gr η θετική απάντηση δεν άργησε να έρθει, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει ο ίδιος στην Γερμανία, με σκοπό να παραλάβει το πυροσβεστικό όχημα:
Pyrosvestiko11

«Μέσα σε είκοσι ημέρες πήραμε θετική απάντηση. Πήγα ο ίδιος τότε στην Γερμανία και το πήρα μαζί με ένα Γερμανό φίλο μου τον Ενς, που έχει παντρευτεί Μακρακωμίτισσα και το φέραμε στη Μακρακώμη. Φυσικά για να τον ευχαριστήσουμε τον ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Μακρακώμης και του δώσαμε σε πάπυρο την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και το μετάλλιο της πόλης».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί στην τιμητική εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο δήμος να μην είχε καταφέρει να παραβρεθεί, όμως είχε στείλει δικό του συνεργάτη όπου παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, όπου του απονεμήθηκε.
Κλείσιμο
Pyrosvestiko12

Την περίοδο εκείνη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατελούσε υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ενώ ένα χρόνο αργότερα έφυγε από το υπουργείο για να τεθεί επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Τις φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο πλέον πυροσβεστικό όχημα είχε δημοσιεύσει το scouter.gr έπειτα από παραχώρηση του Πάνου Κοντογεώργου Δημοτικού Συμβούλου Μακρακώμης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης