Οδηγός δώρων για γονείς: Επιλέγοντας παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Οδηγός δώρων για γονείς: Επιλέγοντας παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Φέτος επιλέξτε για τα παιδιά σας διαφορετικά δώρα που θα τους προσφέρουν χαρά μαζί με στιγμές μάθησης.

eurobank_kedriki

Sponsored content

Οι γιορτές πλησιάζουν και, για τους γονείς, η αναζήτηση για τα τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Τι θα λέγατε αν, φέτος, σκεφτείτε να ακολουθήσετε μία διαφορετική προσέγγιση από το να επιλέξετε εντυπωσιακά παιχνίδια και gadgets που απλά ψυχαγωγούν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας; Διαλέξτε, λοιπόν, παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που όχι μόνο φέρνουν τη χαρά του δώρου, αλλά συντελούν επίσης στο να μάθουν στα παιδιά σας καινούρια πράγματα, να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.


Παζλ για παιχνίδι και μάθηση μαζί

puzzle

Μία επιλογή δώρου που, διαχρονικά, βρίσκει ανθρώπους που τη στηρίζουν φανατικά είναι τα παζλ. Γιατί, λοιπόν, να μην είναι η επιλογή για τα παιδιά σας - αλλά και για εσάς που μπορείτε να τα βοηθήσετε στην ολοκλήρωσή τους. Τα παζλ όχι μόνο ψυχαγωγούν τα παιδιά και όλη την οικογένεια, αλλά, παράλληλα, διεγείρουν τις γνωστικές λειτουργίες και αναπτύσσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Επιλέξτε παζλ που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικιακή ομάδα των παιδιών σας και δώστε τους τη δυνατότητα να περάσουν ώρες και μέρες με αυτά, ειδικότερα την περίοδο των γιορτών που ο ελεύθερος χρόνος τους είναι πολύ περισσότερος.

Για τα λιλιπούτεια μέρη της οικογένειάς σας, επιλέξτε
παζλ με πολύχρωμα και ογκώδη κομμάτια που μπορούν να ενισχύσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και τους επιτρέπουν να γνωρίσουν καλύτερα χρώματα και σχήματα, όσο μαθαίνουν και εξερευνούν τον κόσμο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να διαλέξετε πιο περίπλοκα παζλ με μικρότερα και περισσότερα κομμάτια που, όταν ολοκληρωθούν, θα αποτελέσουν έναν πίνακα που θα δώσει στο δωμάτιό τους ξεχωριστή διακόσμηση.


Εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια για οικογενειακή διασκέδαση

board_game
Κλείσιμο

Ακόμη μία επιλογή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ανάλογα με την ηλικία, επιλέξτε παιχνίδια που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών σας. Τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια δεν προσφέρουν μόνο διασκέδαση, αλλά και ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, κάνοντας, παράλληλα, τις ώρες που περνάτε με τα παιδιά πιο ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές.

Επιλέγοντας
παιχνίδια στρατηγικής, τους δίνετε τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, σχεδιασμό και ικανότητες τακτικής. Από την άλλη, τα παιχνίδια γνώσεων ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι γύρω από διάφορες θεματικές, ενώ τα παιχνίδια δεξιοτήτων βελτιώνουν πρακτικές ικανότητες, όπως η μνήμη, ο συντονισμός κ.ά.


Δημιουργικά σετ κατασκευών

structure

Για …εκκολαπτόμενους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, τα δημιουργικά σετ κατασκευών είναι ακόμη μία ιδανική επιλογή. Σετ παιχνιδιών κατασκευής προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες δημιουργίας, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τις δεξιότητες κίνησης των παιδιών. Πέρα από διασκέδαση, αυτά τα παιχνίδια εισάγουν βασικές αρχές της φυσικής και της μηχανικής, επιτρέποντας στα παιδιά να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα πράγματα γύρω τους. Η διαδικασία συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης, παράλληλα, δεν αποτελεί μόνο πηγή διασκέδασης, αλλά εκπαιδεύει τα παιδιά σε υπομονή και επιμονή.


Βιβλία που συνδυάζουν εκπαίδευση και ψυχαγωγία

books

Σε έναν κόσμο όπου πλέον κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες, τα βιβλία παραμένουν αδιαμφισβήτητα ένα δώρο με διαχρονική αξία. Η επιλογή βιβλίων που συνδυάζουν εκπαίδευση και ψυχαγωγία αναδεικνύεται ιδανική για την ανάπτυξη των παιδιών και υπάρχουν άπειρες επιλογές που μπορείτε να έχετε. Αναζητήστε για τους μικρούς αναγνώστες, βιβλία με εικόνες και συναρπαστικές αφηγήσεις, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και καλλιεργώντας την αγάπη των παιδιών για τη μάθηση.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, επιλέξτε τίτλους που συνδυάζουν τα
ενδιαφέροντά τους με θέματα, όπως η φύση και τα ζώα, οι επιστήμες, φανταστικές ιστορίες και περιπέτειες, ιστορίες που εξερευνούν διαφορετικές κουλτούρες κ.ά. Τα βιβλία δεν είναι απλώς μέσο εκπαίδευσης, αλλά πηγή ατελείωτου κόσμου γνώσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από τη ζωή τους.


Κάντε τα καλύτερα δώρα αυτή την περίοδο για τα παιδιά σας και όσους αγαπάτε

gifts

Τα παιδιά σας είναι πάντα η προτεραιότητά σας, είναι ωραίο, λοιπόν, να βρίσκετε αφορμές για να τους κάνετε δώρα που θα προάγουν την εκπαίδευσή τους και θα τους γνωρίζουν καινούρια πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι, κάνοντας τις αγορές σας αυτές τις γιορτές σε Πλαίσιο, attica, IKEA, INTERSPORT, Marks & Spencer, Pet City, DPAM, Toy Shop και Perfect Toys, με πιστωτικές κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή μπορείτε να κερδίσετε 10% €πιστροφή στις αγορές σας, έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο για ακόμη περισσότερα δώρα. Η ενέργεια ισχύει για αγορές από 16/12 έως και 31/12, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις, ανά συνεργάτη, θα βρείτε στο eurobank.gr/epistrofi.


Δώρα που έχουν σχέση με σπορ και αθλητισμό

sports

Τέλος, για τα παιδιά που λατρεύουν τον αθλητισμό, τα σχετικά δώρα και παιχνίδια αποτελούν ιδανικές επιλογές. Για παράδειγμα, μπάλες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, καθώς και εξοπλισμός για αγαπημένα ατομικά αθλήματα, όπως π.χ. ρακέτες για τένις, μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο διασκέδαση, αλλά και ευκαιρίες για σωματική άσκηση στα παιδιά σας. Τέτοιου είδους δώρα ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχολούνται με δραστηριότητες που προωθούν την ομαδικότητα, την πειθαρχία και την επιμονή, αλλά και να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης