Η Εκκλησία σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Η Εκκλησία σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Η Πολιτεία νομοθετεί, η Εκκλησία περιφρουρεί τους θεσμούς στο ποίμνιό της».

ieronimos_ar
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.Ιερωνύμου, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2023, ανέκυψε το θέμα της στάσης, που σκοπεύει να κρατήσει η Εκκλησία στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, αφού ενημερώθηκε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε να παρακολουθεί το θέμα και να το εξετάσει ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων, είπε ότι «εμείς παραμένουμε πιστοί στο θεσμό της οικογένειας».

Η Εκκλησία παραμένει σταθερή στις θέσεις της σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας και παρακολουθεί τις εξελίξεις από πλευράς της Εκκλησίας και θα αποφανθεί εν Συνόδω - δηλαδή με ψήφο - όταν υπάρξουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις από την Πολιτεία, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη συνέχεια στο πλαίσιο της ΔΙΣ. «Εν ευθέτω χρόνω, αφού η Πολιτεία θα προχωρήσει σε αυτά, τα οποία θέλει, η Εκκλησία θα μιλήσει μετά επί των θεμάτων αυτών», δηλώνουν συμμετέχοντες Μητροπολίτες στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας, εμφανίζονται όλοι καθώς, όπως λένε «δεν υπάρχει αντίθετη φωνή στο να υπερασπιστείς το θεσμό της οικογένειας βάσει και της θρησκείας και της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών. Δεν γίνεται, δηλαδή, να έχει η Εκκλησία δύο θέσεις για το ίδιο θέμα».

Σχολιάζοντας εκκλησιαστικοί κύκλοι, ανέφεραν πως «η Εκκλησία δεν νομοθετεί, έχει τις δικές της αρχές. Η Πολιτεία είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει, διότι είναι εκείνη που έχει τη δυναμική της νομοθετικής εξουσίας. Και βάσει των διακριτών ρόλων, δεν εμπλέκεται ο ένας στον άλλο. Η Πολιτεία νομοθετεί ενώ η Εκκλησία επιτελεί το έργο της, περιφρουρώντας τους θεσμούς μέσα στο ποίμνιό της και παιδαγωγώντας τους πιστούς της με τις αρχές της παραδοσιακής οικογένειας».

Όπως δε σχολίασε κάποιος συμμετέχων, «δεν ενδιαφέρει αν ένας άθεος θέλει να πάει να παντρευτεί με πολιτικό γάμο. Εμείς, εκπαιδεύουμε τους πιστούς μας, ότι το σωστό είναι να έρθουν να κάνουν γάμο θρησκευτικό, υπερασπιζόμαστε το θεσμό της οικογένειας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Με ενοχλεί η τεκνοθεσία, όχι η συμβίωση

Ασπασία Ταλιέντε: Η Ελληνοϊταλίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει το κτήμα Πικάσο στους Πεταλιούς

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης