REACT από την Κωτσόβολος: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν Καλύτερο Κόσμο!

REACT από την Κωτσόβολος: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν Καλύτερο Κόσμο!

Η Κωτσόβολος μεγιστοποιεί το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και με το πρόγραμμα REACT μας καλεί σε ένα «κύμα» αντιδράσεων που  μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο!

REACT1

Sponsored Content

Τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποιούμε κάθε μέρα και περισσότερο τη σημασία που έχει στη ζωή μας η βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι φανερό πως αν θέλουμε ένα καλύτερο παρόν για την κοινωνία μας και ένα πιο υγιές μέλλον για τις επόμενες γενιές πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις. Η κοινή δράση είναι μονόδρομος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μια μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στην Κωτσόβολος οι σκέψεις αυτές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και σημαντικά προγράμματα για το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο με στόχο την αλλαγή για έναν Καλύτερο Κόσμο! Γιατί για την εταιρεία κινητήριος δύναμη για όλα όσα κάνει είναι να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να ζήσουν μία καλύτερη ζωή με την τεχνολογία. Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας από το ίδιο της το «σπίτι» ενσωματώνοντας πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό της μοντέλο, αντιδρά σε όλα όσα συμβαίνουν και μέσα από το νέο ESG (Environmental, Social and corporate Governance) πρόγραμμά της, προτρέπει και ενδυναμώνει κάθε άνθρωπο να αντιδράσει σε όσα βλάπτουν τον κόσμο. Το REACT αποτελεί το «όχημα» της Κωτσόβολος, στο οποίο μας καλεί να επιβιβαστούμε για αλλάξουμε όλοι μαζί προς το καλύτερο, ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς μέσω των καθημερινών μας επιλογών που στη συνέχεια αποτυπώνονται στην κοινωνία και το περιβάλλον.

REACT. Μαζί, για έναν καλύτερο κόσμο.
Κλείσιμο

Το καλό πολλαπλασιάζεται
Πολλές φορές νομίζουμε πως μια μικρή πράξη δεν μπορεί να προσφέρει κάτι σημαντικό σε εμάς και τους γύρω μας, πως είναι μόνο μια «σταγόνα στον ωκεανό». Όμως, τίποτε δεν πάει χαμένο. Μια μικρή πράξη, μπορεί να έχει αποτελέσματα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε μέσα από μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο φαινόμενο της πεταλούδας, όπου μια απλή κίνηση των φτερών της φέρνει μια τεράστια αλλαγή, έτσι και μια μικρή και φαινομενικά μικρή δράση μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο, μια κοινωνική ομάδα, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Με αυτό το σκεπτικό η Κωτσόβολος μας συστήνει το νέο ESG (Environmental, Social and corporate Governance) πρόγραμμα “REACT”, μέσα από το οποίο φροντίζει να κάνει περισσότερα για τον κόσμο μας, ώστε να ζήσουμε όλοι μια πραγματικά καλύτερη ζωή.

Στο πρόγραμμα REACT της Κωτσόβολος, εντάσσονται τρεις πυλώνες (περιβάλλον, κοινωνία, άνθρωπος), από τους οποίους προκύπτουν πρωτοβουλίες για έναν καλύτερο κόσμο. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι. Να κάνουμε REACT, να αντιδράσουμε δηλαδή, να ταρακουνήσουμε τα νερά, να φροντίσουμε με κάθε μικρή μας κίνηση να γίνουμε κι εμείς μέρος του κύματος που θα αλλάξει τα δεδομένα. 


REACT για το περιβάλλον 
-Η Κωτσόβολος είναι ο Νο.1 retailer στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και σε συνεργασία με την Ανακύκλωση ΑΕ, έχει ανακυκλώσει πάνω από 25 χιλ. τόνους συσκευών από το 2020, και διαχειρίζεται πάνω από το 50% των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του κλάδου. Εμείς, ανακυκλώνοντας τις μικρές συσκευές μας στους ειδικούς κάδους στα καταστήματα Κωτσόβολος, ή καλώντας την Κωτσόβολος για να παραλάβει και να ανακυκλώσει κάθε μεγάλη συσκευή, βοηθάμε και εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Έτσι, προστατεύουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας, και παίρνουμε ως επιβράβευση από την εταιρεία green vouchers για επόμενες αγορές. Κάθε χρόνο μάλιστα δίνονται πάνω από 250 χιλ. green vouchers.  

-Μέσω του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι» έχουμε τη δυνατότητα να δωρίσουμε συσκευές που δεν χρειαζόμαστε, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η Κωτσόβολος, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, , αναλαμβάνει να πάρει από εμάς δωρεάν τη συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε, την φροντίζει και την παραδίδει σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει στηρίξει πάνω από 1.700 οικογένειες, ενώ οι πελάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβραβεύονται με vouchers.

-Με το «Trade in», μέσω της οποίας, δίνουμε το παλιό κινητό, οι ειδικοί εκτιμούν την αξία του και στη συνέχεια μας δίνουν το ποσό που μας αναλογεί, για να αγοράσουμε τη νέα μας συσκευή από τον Κωτσόβολο. 

Έτσι, η Κωτσόβολος μέσα από τα παραπάνω προγράμματα «Ανακύκλωση», «Δεύτερο Σπίτι» και «Trade in», καλεί τους καταναλωτές να κάνουν React μαζί, για να έναν Καλύτερο Κόσμο.


REACT για την κοινωνία 
Η Κωτσόβολος, κάθε μέρα, προσφέρει στην κοινωνία, με προγράμματα, δράσεις και στρατηγικές που στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην τεχνολογία, για άτομα με κάθε είδους αναπηρία.

Ταυτόχρονα, συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα ΜΚΟ, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Make a Wish Ελλάδος και την ΕΛΕΠΑΠ και δίνει πρωτοβουλίες, στις οποίες όλοι μας μέσα από τις αγορές μας, μπορούμε να συμβάλουμε στο έργο τους.


REACT για τον άνθρωπο
Η Κωτσόβολος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και φροντίζει να παρέχει διαρκώς προγράμματα φυσικής, ψυχικής και οικονομικής ενδυνάμωσης στους ανθρώπους της, εξασφαλίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου η συνεχής εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η συμπερίληψη, η φροντίδα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα να πρωταγωνιστούν. 

Συμπέρασμα; Μόνο αντιδρώντας σε όλα όσα συμβαίνουν, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Η Κωτσόβολος δίνει το παράδειγμα στην πράξη και μας καλεί να την ακολουθήσουμε κάνοντας μαζί της REACT. Ας ενωθούμε, λοιπόν, για να αποτελέσουμε την έμπνευση που χρειάζονται οι γύρω μας για να βάλουν την αλλαγή στη ζωή τους. Μπορούμε να το καταφέρουμε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης