Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

«Το μάτι του Θεού» - Στο επιβλητικό τοπίο των Μετεώρων δεσπόζει η μοναδική «ουράνια» φάτνη, σκαρφαλωμένη μέσα σε ένα σπήλαιο, πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας

meteora_fatni_arthro
Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Ο βράχος ονομάζεται από τους ντόπιους «Αμπάρια» και «Μάτι του Θεού» και βρίσκεται πίσω από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης. Η τοποθεσία αλλά και η φωταγώγηση της φάτνης μαγνητίζουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ η φάτνη αποτελεί κέντρο αναφοράς στην περιοχή των Μετεώρων.

Η πόλη της Καλαμπάκας κρατάει την παράδοση στις φάτνες, καθώς παλαιότερα είχε στήσει ακόμη μία ιδιαίτερη φάτνη στο κέντρο της πλατείας, με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων. Αυτή τη φορά όμως, η σκέψη ήταν να γίνει μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, με ορατό τρόπο και με ένα μοναδικό αποτέλεσμα… O περίτεχνος φωτισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας την καθιστά ορατή τόσο μέσα από την πόλη όσο και από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Στην τεράστια σπηλιά, που μοιάζει με «μάτι του Θεού», τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της.

Δείτε το βίντεο του Michael Miller:

Το μάτι του Θεού | Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων



Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο 31χρονος τραυματίας αστυνομικός από ναυτική φωτοβολίδα - Έπαθε ανακοπή για 10 λεπτά

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ - Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Αποκαλύψεις για τη σχέση τους 50 χρόνια μετά

Ρέντης: Δολοφονική η επίθεση εναντίον του 31χρονου αστυνομικού, του έριξαν με ευθεία βολή τη φωτοβολίδα - Υποβάλλεται σε νέο χειρουργείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης