Ισχυρές ενδείξεις ότι στους 424 προσαχθέντες είναι αυτός που τραυμάτισε τον αστυνομικό, λέει η ΕΛΑΣ

Ισχυρές ενδείξεις ότι στους 424 προσαχθέντες είναι αυτός που τραυμάτισε τον αστυνομικό, λέει η ΕΛΑΣ

Οι προσαχθέντες κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, συγγενείς τους βρίσκονται απέξω - Δείτε φωτογραφίες

goneis-2
Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών συνεχίζουν να κρατούνται οι 424 προσαχθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δηµογλίδου στον ΑΝΤ1, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες. 

Αυτή την ώρα, συγγενείς των προσαχθέντων βρίσκονται έξω από το Μεταγωγών και ζητούν να επικοινωνήσουν με τα άτομα που κρατούνται ενώ πριν από λίγη ώρα απέκλεισαν συμβολικά τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

goneis-4
goneis-3


Κλείσιμο
Ενας από τους θεατές του χθεσινού αγώνα που βρέθηκε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» αλλά δεν προσήχθη λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας περιγράφει στο protothema.gr τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο γήπεδο.

Γονείς προσαχθέντων έξω από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών (1)


Ενας πατέρας που περιμένει να μιλήσει με το γιο του εξηγεί ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και ανήλικα παιδιά ενώ τονίζει πως τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν εκτός γηπέδου.

Γονείς προσαχθέντων έξω από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών (2)


goneis-1
goneis-2

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός νοσημεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ο αστυνομικός.

Ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στο μηρό κατά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

«Χούλιγκαν έκαναν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίων»: Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στου Ρέντη

Σε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που συνέβησαν χθες Πέμπτη έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε αυτή:

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο 31χρονος τραυματίας αστυνομικός από ναυτική φωτοβολίδα - Έπαθε ανακοπή για 10 λεπτά

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ - Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Αποκαλύψεις για τη σχέση τους 50 χρόνια μετά

Δίωξη στον γιο του Μπάιντεν για φοροδιαφυγή - «Ξόδευε εκατομμύρια σε συνοδούς και ναρκωτικά αντί να πληρώνει φόρους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης