«Ο κόσμος της θάλασσας»: Ένα βιβλίο-ταξίδι στους κρυμμένους θησαυρούς της Μεσογείου

«Ο κόσμος της θάλασσας»: Ένα βιβλίο-ταξίδι στους κρυμμένους θησαυρούς της Μεσογείου

Εκατοντάδες φωτογραφίες στο βιβλίο του Δημήτρη Πάφρα μάς αποκαλύπτουν τον κόσμο που κρύβεται κάτω από τα κύματα

vivlio-arthrou
Ένα συναρπαστικό και κατατοπιστικό ταξίδι στο απέραντο και όμορφο βασίλειο της θάλασσας προσφέρει το βιβλίο του Δημήτρη και της Αγγελικής Πάφρα «Ο κόσμος της θάλασσας» που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη θάλασσα, από τον θαλάσσιο βιολόγο μέχρι τον φυσιολάτρη ή τον δύτη που εξερευνά τις ακτές.

Το βιβλίο εισάγει τους αναγνώστες στην πλούσια ποικιλομορφία των θαλάσσιων οργανισμών, από τους μικρότερους μικροοργανισμούς έως τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά. Ενσωματώνει πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση και την κατανομή τους, αλλά και τη βιολογία και την οικολογία.

Πάνω από 600 φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

pafras_1
pafras_3
pafras_4
pafras_5
pafras_6
Κλείσιμο


Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι κάτω από τα κύματα για να ανακαλύψουν οι αναγνώστες τους κρυμμένους θησαυρούς της μεσογειακής θαλάσσιας ζωής.

Η γοητεία του ανεξερεύνητου της Γης, η μαγεία της σιωπής κάτω από το νερό, οι πολύχρωμες εικόνες και η επαφή με το υδάτινο στοιχείο μας γοητεύουν όλους.

Η θάλασσα είναι εξάλλου ένας θησαυρός για την πατρίδα μας και είναι κομμάτι του πολιτισμού και του ψυχισμού μας. Ο θαλάσσιος βυθός είναι η κατοικία αμέτρητων ειδών ζώων και φυτών που χρωματίζουν και μεταμορφώνουν διαρκώς την όψη ενός περιβάλλοντος γεμάτου ζωή. Η Μεσόγειος Θάλασσα, με τα γαλάζια νερά και τις ηλιόλουστες ακτές της, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό πηγή γοητείας. Είναι μια περιοχή γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά, αλλά κάτω από την ήρεμη επιφάνειά της κρύβεται ένας κόσμος θαυμάτων που συχνά περνά απαρατήρητος.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια απογοητευτική ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θαλάσσια ζωή της Μεσογείου  και στην επείγουσα ανάγκη για προσπάθειες διατήρησης. Η ρύπανση, η υπεραλίευση, η καταστροφή των ενδιαιτημάτων και η κλιματική αλλαγή απειλούν την ευαίσθητη ισορροπία αυτού του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ως διαχειριστές αυτού του γαλάζιου πλανήτη, είναι ευθύνη μας να εκτιμήσουμε, να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε την πλούσια ποικιλομορφία της ζωής που κατοικεί στην Μεσόγειο θάλασσα.

pafras_2


Ο Δημήτρης Πάφρας γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, την παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας.

Το 2022 αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μεταπτυχιακό με τίτλο «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια» στο ίδιο τμήμα. Από 2023 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οπού πραγματοποιεί ερευνά στα μαργαριτοφόρα όστρακα.

Ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση πάνω από 5 χρονιά και κατέχει το τίτλο Divemaster PADI.

Τα συγγραφικά του έργα είναι «ο κόσμος της θάλασσας» και η αγγλική έκδοση του «The world of the sea». Έχει δώσει πάνω από 100 συνέντευξης σε περιοδικά, τύπο, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, για ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την θαλάσσια ζωή.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου - «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Euro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης