Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου είναι αθώος, προσπάθησε να τους χωρίσει» λέει η μητέρα του 15χρονου για τη ληστεία

Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου είναι αθώος, προσπάθησε να τους χωρίσει» λέει η μητέρα του 15χρονου για τη ληστεία

Οι τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός, διώκονται για ληστεία από κοινού, ενώ φαίνεται πως έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

astynomia
«Ο γιος μου είναι αθώος, το μόνο που έκανε ήταν ότι προσπάθησε να τους χωρίσει» λέει στο protothema.gr η μητέρα του 15χρονου που, μαζί με τους δύο ανήλικους συγκατηγορουμένούς του, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, για τη ληστεία σε βάρος του υποδιευθυντή σχολείου στο Κορδελιό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν αρχικά τον 54χρονο, υποδιευθυντή Λυκείου, κι άλλους τρεις συναδέλφους του, που βρίσκονταν έξω από το προαύλιο του σχολείου. Αρχικά τούς ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα του σχολείου, ενώ ύστερα από λίγη ώρα και καθώς ο 54χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από παρακείμενο κατάστημα ψιλικών, τού επιτέθηκαν με γροθιές και τον λήστεψαν. Τυχαία περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των τριών ανηλίκων.

Η μητέρα του 15χρονου Ρομά, αναφέρει στο protothema.gr, ότι ο γιος της «σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να πάει φυλακή αφού δεν είχε εμπλοκή στη ληστεία και, μάλιστα, προσπάθησε να τραβήξει τους δύο ανήλικους που, επίσης, συνελήφθησαν για τη ληστεία».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 15χρονου, Πασχάλη Χατζηγκόντζιο, ο ανήλικος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ένας έτερος κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε με τον καθηγητή και εκείνος πήγε να τους χωρίσει.

Κλείσιμο
Μιλώντας για την απόφαση ο ανήλικος να μεταφερθεί στις φυλακές, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο κ. Χατζηγκοντζιος τονίζει ότι «είναι επαχθέστατο δικονομικά μέτρο η προσωρινή κράτηση, πόσο δε μάλλον για ανήλικους από 15 έως 18 ετών, αν και προβλέπεται για τις κακουργηματικές πράξεις που περιέχουν βία. Θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί αναμορφωτικα μέτρα καθώς δεν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του ανηλίκου εντολέα μου και θα μπορούσαν να μην εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους».

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ανήλικοι (15, 16 και 17 ετών), εκ των οποίων δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός, διώκονται για ληστεία από κοινού, ενώ φαίνεται πως έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές. Στις απολογίες τους, ο 15χρονος φέρεται να είπε ότι παρασύρθηκε από τους άλλους δύο, ο 17χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο συμβάν και ο 16χρονος -κατά πληροφορίες- αποδέχθηκε εν μέρει την πράξη.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 36χρονος θείος του αλλοδαπού διότι στην κατοχή του βρέθηκε ο σταυρός. Ο ίδιος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Πλημμελειοδικείο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι δεν ήταν μαθητές του σχολείου στο οποίο είναι υποδιευθυντης ο 54χρονος.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης