Στον ανακριτή η Γεωργία Μπίκα για την υπόθεση αρπαγής που κατηγορείται - «Βρέθηκε την λάθος ώρα, σε λάθος τόπο», λέει ο δικηγόρος της

Στον ανακριτή η Γεωργία Μπίκα για την υπόθεση αρπαγής που κατηγορείται - «Βρέθηκε την λάθος ώρα, σε λάθος τόπο», λέει ο δικηγόρος της

Η 26χρονη έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί - Για τι κατηγορείται

mpika_dikastirio__1_
Το «κατώφλι» της 6ης τακτικής ανακρίτριας πέρασε σήμερα η Γεωργία Μπίκα, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε αρπαγή.

Η 26χρονη, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022- υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, λίγο πριν τις 9 το πρωί, ενώ ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, εντός Δεκεμβρίου.



Κλείσιμο
mpika_dikastirio__1_
mpika_dikastirio__3_


Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Μπίκα κατέστη κατηγορούμενη - μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της - έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Στο κατηγορητήριο, εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνονται αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, η καταγγελλόμενη αρπαγή είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και όλοι έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

«Βρέθηκε την λάθος ώρα, σε λάθος τόπο»

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 26χρονης, Δημήτρης Ραπτοπουλος, «ζητήσαμε και πήραμε καινούργια προθεσμία, λόγω της αποχής. Η εντολέας μου υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση, ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο, λάθος ώρα. Λόγω της κατάστασης που ευρίσκετο από την γνωστή προηγούμενη υπόθεση του βιασμού και να ήθελε να συνεργησει - γιατί η κατηγορία είναι συνέργεια σε αρπαγή - δε θα μπορούσε να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο. Πεποίθησή της είναι ότι, όσον αφορά αυτήν, η υπόθεση δε θα φτάσει καν στο ακροατήριο».

Η δήλωση του δικηγόρου της:


mpika_dikastirio_arthro
mpika_dikastirio__2_


«Δεν έχω ενοχλήσει άνθρωπο»

Τη θέση της για την υπόθεση αρπαγής για την οποία κατηγορείται, είχε ξεκαθαρίσει στο protothema.gr η Γεωργία Μπίκα, την ημέρα που κυκλοφόρησε η είδηση για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Η 26χρονη, η οποία είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022, τόνισε πως δεν γνωρίζει γιατί εμπλέκεται το όνομά της στην υπόθεση αρπαγής - μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της - και δήλωσε έτοιμη να απολογηθεί όποτε την καλέσουν.

«Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία εις βάρος μου, είναι μια υπόθεση στην οποία δεν εμπλέκομαι εγώ. Καταλαβαίνω ότι εμπλέκεται το όνομά μου... Είναι όπως η άλλη υπόθεση που είχα εμπλακεί, χωρίς να έχω καμία σχέση ούτε να γνωρίζω εκείνο τον άνθρωπο που είχε τελειώσει τη ζωή του. Αποδεσμεύτηκα και από εκεί, οπότε θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποδεσμευτώ και από αυτό» τόνισε αρχικά η 26χρονη και συνέχισε: «Εφόσον δεν υπάρχει κάτι εις βάρος μου, δεν υπάρχει καμία καταγγελία για εμένα, θα απολογηθώ για ό,τι με καλέσουν. Δεν γνωρίζω καν την έννοια του ηθικού αυτουργού, οπότε για να θεωρηθεί κάποιος ότι το έχει κάνει φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τη γνωρίζει, να το έχει επεξεργαστεί, να ξέρει την έννοια. Δεν έχω τέτοια γνώση, ούτε έχω ενοχλήσει άνθρωπο, ούτε εξυβρίζω στην προσωπική μου ζωή. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί μπλέκεται πάλι το όνομά μου. Όταν ανοίγει μια υπόθεση μπορούν να ανοίξουν και πολλά άλλα πράγματα. Δεν έχω απολύτως καμία σχέση».

«Σήμερα προσπαθώ στη ζωή μου, είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα. Ετοιμάζουμε μια ΜΚΟ για κακοποιημένες γυναίκες από ψυχική, κακοποιητική συμπεριφορά, μετά από βιασμό, για την ενδυνάμωση των γυναικών και ό,τι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε τις γυναίκες θα το κάνουμε. Είμαι δίπλα σε όλες τις γυναίκες» κατέληξε η Γεωργία Μπίκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ

Επεισοδιακή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Κασσελάκης στην ομιλία Τεμπονέρα - «Eυτελισμός του οργάνου» λένε στελέχη

Άγριο έγκλημα στην Τουρκία: 42χρονο μοντέλο και η 15χρονη κόρη της δολοφονήθηκαν από τον πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης