Kάτω Αχαΐα: Η 23χρονη μητέρα που έχασε δύο βρέφη σε 15 μήνες μηνύει γιατρούς

Kάτω Αχαΐα: Η 23χρονη μητέρα που έχασε δύο βρέφη σε 15 μήνες μηνύει γιατρούς

Η νεαρή μητέρα θα κινηθεί νομικά για ιατρικά λάθη, αμέλειες και παραλείψεις από τους γιατρούς του Παιδιατρικού Νοσοκομειού «Αγία Σοφία»

23xroni-axaia
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν λάθη, παραλείψεις και αμέλειες ιατρών του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» θα καταθέσει σήμερα η 23χρονη μητέρα από την Κάτω Αχαΐα, που σε διάστημα 15 μηνών έχασε δυο βρέφη ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών, με το τελευταίο να φεύγει από τη ζωή στα μέσα Οκτωβρίου και ενώ νοσηλευόταν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η νεαρή μητέρα διά του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θανάτου του δυο μηνών βρέφους, θα υποβάλει μήνυση με βασικό ερώτημα γιατί δεν της έχει παραδοθεί ακόμα ο ιατρικός φάκελος του παιδιού, σύμφωνα με την pelop.gr.

«Εδώ και ένα μήνα η εντολέας μου έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και δεν μας τον έχουν παραδώσει και δεν καταλαβαίνω το γιατί», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η δικηγόρος της 23χρονης, Βούλα Δημητριάδου, προσθέτοντας «εμείς δεν καταλογίζουμε ευθύνες, αλλά στο πλαίσιο μιας αυτεπάγγελτης έρευνας που γίνεται, η μητέρα έχει το δικαίωμα, από τη στιγμή που το παιδί πέθανε σε ένα νοσοκομείο, να διερευνήσει τα πάντα. Το γεγονός, όμως, ότι δεν μας έχει δοθεί ένας φάκελος εδώ και ένα μήνα εμένα μου δημιουργεί υπόνοιες. Ας μας δοθεί επιτέλους αυτός ο περιβόητος φάκελος. Γιατί μας τον κρύβουν, γιατί δεν μας τον δίνουν, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα καθήκοντά μας;».

Πρόθεση της 23χρονης είναι ο διορισμός τεχνικού συμβούλου για να μελετήσει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι που να στοιχειοθετεί το ενδεχόμενο του ιατρικού λάθους ή της αμέλειας.

Στην υπόθεση της Κάτω Αχαΐας διερευνάται και ο θάνατος τρίτου παιδιού -επίσης κοριτσιού- που κατεγράφη το 2014. Πρόκειται για την αδελφή της 23χρονης, που κατέληξε στο σπίτι, αφού έλαβε εξιτήριο από το «Αγ. Σοφία», μετά από εκδήλωση σπασμών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου. 



Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων: Η φυλακή για απόπειρα βιασμού, οι επιθέσεις και η σύλληψη στην Κάνιγγος

Η ανάλυση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Τι δίνει και τι παίρνει το Ισραήλ

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Συγκέντρωση ελεύθερων επαγγελματιών στις 11:30 και πορεία προς το υπ. Οικονομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης