Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV επιθεώρησε τα ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της SAS Technology

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV επιθεώρησε τα ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της SAS Technology

Mια επίσκεψη που προετοιμάζει το έδαφος για την έκθεση 1st Automation - Robotics & Drones EXPO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2024 στο Metropolitan EXPO

drone_1
Στην Ελλάδα βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κινέζος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV (WUAVF) και πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Σενζέν, Ζινκάι Γιάνγκ. Ο κ. Γιάνγκ, συνοδευόταν από Κινέζους βιομηχάνους του χώρου των μη επανδρωμένων, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έκθεση 1st Automation - Robotics & Drones EXPO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2024 στο Metropolitan EXPO.

Περισσότερο όμως, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της WUAVF καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Κίνας για τις εξελίξεις στην ελληνική βιομηχανία drones η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί άλματα προόδου. Και την πρόθεση να ερευνηθεί το έδαφος για ενδεχόμενες συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών εταιρειών στον κλάδο ο οποίος γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη -σε όλους τους τομείς- παγκοσμίως.

Τον κ. Γιαγνκ συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Ένωσης της Βιομηχανίας Ασφαλείας και Προστασίας της Σενζέν και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ένωσης Βιομηχανίας UAV της Σενζέν, Εουάν Γιάο, καθώς και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ξιάο Τζουνζένγκ.

drone_2
Κλείσιμο


Κύριος σκοπός της επίσκεψης της πολυμελούς αντιπροσωπείας ήταν η ενημέρωση και γνωριμία με τις εταιρείες και τους επαγγελματίες του ελληνικού drone industry ενόψει της 1st Automation - Robotics & Drones EXPO. Σε αυτό το πλαίσιο, η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της αναπτυσσόμενης ελληνικής εταιρείας κατασκευής ΣμηΕΑ για Πολιτική και Στρατιωτική χρήση, Spirit Aεροναυπηγικά Συστήματα ΑΕ (SAS Technology). Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε, κατασκεύασε και δοκίμασε με επιτυχία οπλισμένα UAV (με κορωνίδα τα συστήματα SARISA και ΑΙΗΜΙ που εξοπλίζονται με ρουκέτες 70 mm) και το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο πολυκόπτερο μεγάλου βάρους μεταφοράς φορτίων (χρησιμοποιείται σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Εκεί, τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του ομίλου Spirit World Group (στον οποίο ανήκει η SAS), Μιχάλη Σπυριδάκο και ενημερώθηκαν για τα επιτεύγματα και οι στόχοι της εταιρείας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή υψηλής ποιότητας συστημάτων. Στη διάρκεια της ξενάγησης, τα μέλη της αντιπροσωπείας υπογράμμισαν τη σημασία της προώθησης διεθνών συνεργασιών στην προηγμένη τεχνολογία και ειδικότερα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο διεθνώς κλάδο των UAV.

Σκοπός της ομοσπονδίας, άλλωστε, είναι να ενώσει και προωθήσει τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινότητας UAV. Επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, προωθεί την καινοτομία στον τομέα των UAV, ενθαρρύνει την ασφαλή χρήση, παρέχει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, και γενικά αντιπροσωπεύει διεθνώς τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας UAV.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επιτεύγματα της εταιρείας και τόνισε την πρόθεση του να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία της εταιρείας με κατασκευαστικούς οίκους στην Κίνα και διεθνώς που αποτελούν μέλη της ομοσπονδίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο «δράκος» των Εξαρχείων: Είναι 23χρονος Σύρος - Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά

Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς

Ξύλο από την αστυνομία στο «Μαρακανά» - Καθυστέρησε η σέντρα στο Βραζιλία-Αργεντινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης