Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης του συγκροτήματος

Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης του συγκροτήματος

Οι εργασίες δρομολογήθηκαν τον Ιούλιο – Στόχος η βελτίωση των κτηριακών υποδομών και των συνθηκών λειτουργίας του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών

evelpidon1
Σε εξέλιξη βρίσκεται το λίφτινγκ στο κτιριακό συγκρότησα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ειδικότερα, σε ευρεία εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του λίφτινγκ ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος, που κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει από το 1985 την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθηνών δρομολογήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε τότε η ιεράρχηση των αναγκαίων άμεσων εργασιών συντήρησης που πρέπει να υλοποιηθούν στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και συνθήκες λειτουργίας του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Πρωτεύουσας.

evelpidon2__1_


Τώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC κοινού και WC ΑΜΕΑ) στα περισσότερα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθετήσεις νέων ξύλινων θυρόφυλλων (πατζούρια), αντικαταστάσεις τμημάτων ψευδοροφών, όπως επίσης πραγματοποιούνται ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.


evelpidon
Κλείσιμο



Ποιες εργασίες αναμένονται

Ακόμη, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία τοποθέτησης τριών ανελκυστήρων, σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίρια 7, 8 και 12), τα οποία θα εξυπηρετούν τόσο τους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, όσο και τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν τους υπερήλικες και τα άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Επίσης, θα ξεκινήσει και η ανακατασκευή του αμφιθέατρου στο κτίριο 13, το οποίο χρησιμοποιείται και ως δικαστική αίθουσα σε πολυπρόσωπες δικές.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση των πεζόδρομων εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πάντως, όλες οι επισκευαστικές επεμβάσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια και τους κανόνες υγιεινής για όσους εργάζονται ή κινούνται καθημερινά στις δικαστικές αίθουσες και στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου Αθηνών.


evelpidon4
evelpidon3



Ειδήσεις σήμερα:

«Έβγαλα €3.750, ήταν ο καλύτερος μήνας»: Οι διάλογοι που «έκαψαν» τον αστυνομικό που παρίστανε τον οικονομολόγο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες από σήμερα το βράδυ


Πώς κατάφερε να σαρώσει στις εκλογές της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι - H κρίση, οι νέοι και το TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης