Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου για την αποβίβαση ικανού αριθμού αλλοδαπών από θαλαμηγό σκάφος, σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη Θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής.
Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου εντόπισαν σαράντα ένα αλλοδαπούς (33 άνδρες, 4 γυναίκες, 4 ανήλικους). Όλοι τους δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στη συνέχεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα.
Οι δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργοί). Το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέας, όπου κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.