Βασιλάκης (AEGEAN) στο συνέδριο του Travel.gr: O τουρισμός χρειάζεται προσαρμοστικότητα

Βασιλάκης (AEGEAN) στο συνέδριο του Travel.gr: O τουρισμός χρειάζεται προσαρμοστικότητα

Οι επενδύσεις έχουν καταστήσει τις υποδομές μας σε καλό επίπεδο και η Ελλάδα αποτελεί πλέον fashionable προορισμό είπε ο πρόεδρος της Aegean στο «Greece Talks»

vasilakis-2
Αισιόδοξος για το μέλλον και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχης Βασιλάκης, στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα.

«H χρονιά είχε ρεκόρ στα έσοδα. Οι πόλεμοι είναι μια τραγωδία όμως για τις επιχειρήσεις, σημασία έχει η προσαρμοστικότητα, ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Το Ισραήλ είναι απώλεια για εμάς αλλά ο χειμώνας εξελίσσεται πάρα πολύ καλά» επεσήμανε ο κ. Βασιλάκης.

Τόνισε πως οι επενδύσεις έχουν βελτιώσει τις υποδομές μας σε πολύ καλό επίπεδο, αναφερόμενος ειδικά στις επενδύσεις της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια. Επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει καταστεί ενας fashionable (μοδάτος) προορισμός και σε αυτό έχει συμβάλλει και η Aegean η οποία πετάει πια σε 165 διεθνείς προορισμούς.

Δείτε τη συζήτηση «Ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας» στο συνέδριο του Travel.gr:

Συμμετοχή Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση με τίτλο «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας»


Κλείσιμο
Για τη φετινή χειμερινή περιοδο ανέφερε πως οι ελλείψεις από την ισραηλινή αγορά που ήταν σημαντικές, φαίνεται προς το παρόν να εξισορροπούνται από τις μεγάλες αφίξεις από άλλες αγορές. «Ελπίζουμε πάντως σύντομα να καταφέρουμε να πετάξουμε ξανά προς τα εκεί».

Ο κ. Βασιλάκης συμπλήρωσε πως το «απρόοπτο» είναι πια μόνιμη κατάσταση στην αεροπορική βιομηχανία και για αυτό χρειάζεται διασκορπισμός ρίσκου κάνοντας ειδική αναφορά στα χειμερινά προγράμματα πτήσεων της Aegean, τα οποία επεκτεινονται. «Αυτή τη στιγμή η ΑEGEAN πετάει 2 χειμερινά προγράμματα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονικης, από Ρόδο και Καλαμάτα».

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στην τουριστική αγορά εκπαίδευσης και εργασίας. «Υπάρχει το ζήτημα της επάρκειας προσωπικού λόγω δημογραφικού προβλήματος και μετανάστευσης αλλά και το ζήτημα της εκπαίδευσης. Νομίζω πως είναι σημαντικό το κράτος να έχει ξανά κάποιες σχολές όπως τουριστικές ή τεχνικές αλλά την ίδια στιγμή και οι εταιρείες. Εμείς ξεκινήσαμε να δίνουμε υποτροφίες από το 2018 σε πιλότους. Παράλληλα αναπτύξαμε το μοναδικό υγιές πράγμα που κληρονομήσαμε σπό την Ολυμπιακή, μία σχολή τεχνικών».

Ο πρόεδρος της AEGEAN αναφέρθηκε και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία: «Τη φορολογική σφήνα για τον μισθωτό όσο μπορεί να τη μειώσει η κυβέρνηση τόσο καλύτερο θα είναι, γιατί πρέπει να υπάρχει και η ανταγωνιστικότητα αλλά και η φορολογική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

«Η εταιρεία κατά τη διάρκεια του 2023 πετά σε 46 χώρες, σε 165 διεθνείς προορισμούς με 264 δρομολόγια. Συνολικά, στο δίκτυό της προστέθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, 16 νέοι διεθνείς προορισμοί», κατέληξε.
.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση €350 εκατ. τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδόματος τέκνων, ΑμεΑ

Η viral αντίδραση του Μπλίνκεν τη στιγμή που ο Μπάιντεν αποκαλεί (ξανά) τον Σι Τζινπίνγκ «δικτάτορα»!

Βίντεο: Έξαλλος ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου, έφυγε από το πλατό - «Είσαι ανάγωγος, σταματώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης