Δολοφονία Γραικού: «Αυτός ξεκίνησε τον καβγά, δε μπορούσα να τον σταματήσω, ανέφερε ο κατηγορούμενος στο Εφετείο

Δολοφονία Γραικού: «Αυτός ξεκίνησε τον καβγά, δε μπορούσα να τον σταματήσω, ανέφερε ο κατηγορούμενος στο Εφετείο

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρα - Τον Μάιο του 2019 εντοπίστηκε θαμμένη η σορός 

graikos
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει σήμερα η δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο κάθεται ο 50χρονος κρεατέμπορας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πρωτοδικα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Παίρνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος ανέφερε: "Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη κτηνοτροφικη μονάδα ύστερα από μια ένταση. Δε μπορούσα να σταματήσω τον καβγά, αυτός τον ξεκίνησε, αλλά μπορούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου".

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες.

Κλείσιμο
Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την ιατροδικαστή εξέταση, ο Δημήτρης Γραικός είχε δεχτεί πολύ σφοδρά χτυπήματα στα πλευρά και το κεφάλι του που προξένησαν τον θάνατό του.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά η δεύτερη δίκη της Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας


Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Άμορφη μάζα το αυτοκίνητο, εγκλωβίστηκε ο οδηγός


Τα γυρίζει τώρα Νετανιάχου και δηλώνει πως «δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε ούτε να επιβάλλουμε κατοχή» στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης