Εξάρχεια και Ευαγγελισμός κηρύσσουν αντάρτικο στη γραμμή 4 του Μετρό

Εξάρχεια και Ευαγγελισμός κηρύσσουν αντάρτικο στη γραμμή 4 του Μετρό

Γιατί κινδυνεύει το χρονοδιάγραμμα και ο προϋπολογισμός του έργου - Οι δικαστικές προσφυγές θα καθορίσουν την πορεία των έργων

eksarxeia-1
Οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Εξάρχεια αποτελούν το φυτίλι που σιγοκαίει στη γραμμή 4 του μετρό, με κίνδυνο να οδηγήσουν σε ανυπολόγιστες καθυστερήσεις την πορεία του έργου που ξεκινά από το Γαλάτσι και καταλήγει στο Γουδί με 15 σταθμούς.

Χθες τα Εξάρχεια αποτέλεσαν νέο πεδίο σύγκρουσης με αφορμή την έναρξη των εργασιών πρασίνου και την προετοιμασία για την μεταφορά περίπου 90 δέντρων. Τις αντιδράσεις των κατοίκων που διαδηλώνουν για την διατήρηση του πρασίνου στην περιοχή, ενίσχυσαν οι δηλώσεις του νέου δημάρχου της Αθήνας κ. Χάρη Δούκα, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η κοπή των δέντρων και ο ανάδοχος να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταφυτεύσεων.

Κλάδεμα όχι κοπή

Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο αποτελούν τις ιδανικές περιόδους του χρόνου για να μεταφυτευτούν φυτά και δέντρα, προετοιμασία που συνοδεύεται με εντατικό κλάδεμα. Αυτός ο καθαρισμός που αποτελεί το πρώτο στάδιο της μεταφύτευσης ξεκίνησε χθες αλλά προσέκρουσε στον τοίχο όσων εναντιώνονται στην συνέχιση του έργου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έκανε σύσταση για προσωρινή διακοπή των έργων προκειμένου να εκτονωθούν τα οξυμένα πνεύματα. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι στον εργολάβο (την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ που εκτελεί τα πρόδρομα έργα της γραμμής 4 δεν υπήρξε εντολή διακοπής εργασιών. Χθες λόγω της έντασης που προκλήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, πραγματοποιήθηκαν με δυσκολία οι εργασίες των τεχνικών συνεργείων, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»

«Πεθαίνει το μωρό» - Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης