Απίστευτη καταγγελία: «Πέθαναν» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα - Δείτε βίντεο

Απίστευτη καταγγελία: «Πέθαναν» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα - Δείτε βίντεο

Στο σύστημα του ΕΦΚΑ η γυναίκα φαινόταν ότι απεβίωσε τον Ιούλιο του 2023 – Πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της αλλά δεν μπορούσε – Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

efka
Χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μία ηλικιωμένη, η οποία καίτοι ολοζώντανη, στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαίνεται ότι πέθανε τον Ιούλιο του 2023.

Τη μακάβρια καταγγελία έκανε στον ΣΚΑΪ ο γιος της, Δημήτρης Μαραγκός, που εξήγησε πώς η μητέρα του, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, έχει αποβιώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της. Όμως η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, καθώς φαινόταν ότι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως, η γυναίκα μαζί με τον γιο της πήγαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν… παρουσία της τον «θάνατό» της. Η ενημέρωση για την ίδια είχε γίνει από το ληξιαρχείο, όπως προβλέπει η διαδικασία. 

Οι υπάλληλοι είπαν ότι το περιστατικό προέκυψε από μία αλλοδαπή, που έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού. «Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν... νεκρή», είπε ο ίδιος. Παράλληλα, από τον Αύγουστο, της έχει κοπεί η σύνταξη.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwo7cpt9y8u9)


Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ηλίας Τσούνης, που ανέφερε ότι «στο μητρώο υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ».

Με βάση την ενημέρωση που είχε ο ίδιος «απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ».

Ο εκπρόσωπος του φορέα διαβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί» και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


Ποια είναι η τηλεοπτική σειρά που προκάλεσε υστερία και μετατραυματικές διαταραχές


Φρίκη στη Ρωσία: Ιερέας σκότωσε και αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης