Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών στην Ξάνθη

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες

Xanthi-lathraios-kapnos-tsigara
Περισσότερα από 25 κιλά λαθραίου καπνού και εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων θα έριχναν στη «μαύρη» αγορά σε περιοχές της Ξάνθης ένας Έλληνας και δύο γυναίκες, μία από τις οποίες αλλοδαπή, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας το πρωί της Τρίτης.

Αρχικά, εντοπίστηκε ο άνδρας ο οποίος είχε κρυμμένα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και στην επιχείρηση όπου εργάζεται, 1.370 πακέτα τσιγάρων και 385 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 19 κιλών και 250 γραμμαρίων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία της Ελληνίδας όπου κατασχέθηκαν άλλα 150 πακέτα τσιγάρων και 133 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους έξι κιλών και 650 γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι παρέλαβε από το σπίτι της αλλοδαπής, που συνελήφθη λίγο αργότερα. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Μετέφερε λαθραία τσιγάρα με το πλοίο

Με την αποσκευή του γεμάτη λαθραία τσιγάρα που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση στη Λέρο, αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Λακκίου ένας 25χρονος αλλοδαπός, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Όμως, τα λαθραία είδη εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς που του έκαναν έλεγχο και προχώρησαν στη σύλληψή του. Οι 14 κούτες με συνολικά 140 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.





Ειδήσεις σήμερα:

«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο - Τι συζήτησαν οι ομάδες Αχτσιόγλου, Παππά

Κυριαρχία της ΝΔ στη δημοσκόπηση της GPO - «Nτέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

«Διμέτωπος» Ισραήλ με Ερντογάν και Γκουτέρες - Αποφασισμένος ο Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης