Σε ποιες Μητροπόλεις των παλαιοημερολογιτών ανήκει το μοναστήρι όπου γυρίστηκαν οι «Φόνοι στο καμπαναριό»

Σε ποιες Μητροπόλεις των παλαιοημερολογιτών ανήκει το μοναστήρι όπου γυρίστηκαν οι «Φόνοι στο καμπαναριό»

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει να δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς οι αντιδράσεις ξέσπασαν μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου

Σε ποιες Μητροπόλεις των παλαιοημερολογιτών ανήκει το μοναστήρι όπου γυρίστηκαν «οι Φόνοι στο...
kabanario_xr
Την ώρα που η Ιερά Σύνοδος των παλαιοημερολογιτών αναζητά να μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί με το «Φόνοι στο καμπαναριό» του Alpha κι αν είχε ή όχι τελικά σχετική άδεια, ώστε να πραγματοποιήσει γυρίσματα μέσα στο ησυχαστήριο της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, από το κανάλι και την εταιρία παραγωγής του σήριαλ «Filmiki Production» όχι μόνο διαψεύδουν αλλά εξακολουθούν να δηλώνουν, πως έχουν ακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα βήματα.

Από την άλλη η υπόθεση έχει ξεκινήσει να δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού από τον περασμένο Αύγουστο που ξεκίνησαν τα γυρίσματα του σήριαλ μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, όπου ολοκληρώθηκαν στους χώρους της Μονής, όχι μόνο δεν δυσανασχέτησε κανένας, αλλά και τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε, μόλις λίγες ώρες μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου των ΓΟΧ (γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί) έχει πολλά να λύσει μέσα στο επόμενο διάστημα διερευνώντας την όλη ιστορία που έχει προκύψει, καθώς η Μονή δεν ανήκει καθαρά και μόνο σε μια Μητρόπολη όπως εύλογα θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος, αλλά σε δυο.

Από την μια ιδιοκτησιακά ανήκει στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας με Μητροπολίτη τον κ. Χρυσόστομο και από την άλλη πνευματικά στην Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνας με Μητροπολίτη το κ.Γερόντιο καθώς είναι μετόχι του Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης.

Κλείσιμο
Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποδείξει πως δεν έχει καμία ανάμειξη σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ήταν ο πρώτος που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει πως ουδέποτε έδωσε κάποια άδεια για τα γυρίσματα του σήριαλ μέσα στο ησυχαστήριο της Πεντέλης. Από την άλλη και μέχρι αυτή την ώρα ο Μητροπολίτης Γερόντιος δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσωπική δήλωση, αν και σε σχετική επικοινωνία μαζί του υιοθετεί πλήρως την ανακοίνωση της Ιερά Συνόδου των ΓΟΧ από τις 18 Οκτωβρίου στην οποία «η Ἱερὰ ἡμῶν Σύνοδος καταδικάζει τὸ γεγονός. Εἶναι ἐντελῶς ψευδὴς καὶ συκοφαντικὸς ὁ ἰσχυρισμός ὅτι διὰ τὴν περίπτωσιν ταύτην ἐξεδόθη ἄδεια ἐκ μέρους Ἱερᾶς Μητροπόλεως τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν».

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως η άδεια, όπως δηλώνουν Alpha και εταιρία παραγωγής πως διαθέτουν, έχει εκδοθεί είτε από την μια είτε από την άλλη Μητρόπολη, καθώς η Μονή δεν λειτουργεί πλέον με αποτέλεσμα να μην ζουν μέσα σε αυτή μοναχές, αλλά απλά να συντηρείται από κάποιες που έχουν αναλάβει την επιστασία της.

Όπως και να έχει η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και σύντομα θα αποκαλυφθεί η όλη αλήθεια και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς οι πιστοί των ΓΟΧ έχουν ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του σήριαλ κι εκείνων που επέτρεψαν τα γυρίσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ΓΟΧ:

“Ἠσχολήθη μετὰ τοῦ δυσαρέστου γεγονότος τῆς δημιουργίας μιᾶς εἰσέτι τηλεοπτικῆς σειρᾶς, διὰ τὴς ὁποίας διακωμωδεῖται ὁ Ὀρθόδοξος Μοναχισμός, ἡ ὁποία φέρεται ὅτι ἐποιήσατο χρῆσιν ἐγκαταστάσεων ἐρημωθείσης Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν εἰς Νέαν Πεντέλην. Ἡ Ἱερὰ ἡμῶν Σύνοδος καταδικάζει τὸ γεγονός. Εἶναι ἐντελῶς ψευδὴς καὶ συκοφαντικὸς ὁ ἰσχυρισμός ὅτι διὰ τὴν περίπτωσιν ταύτην ἐξεδόθη ἄδεια ἐκ μέρους Ἱερᾶς Μητροπόλεως τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ἀπεφάσισε τὴν περαιτέρω διερεύνησιν τοῦ γεγονότος πρὸς ἀπόδοσιν εὐθυνῶν ἐκ μέρους τῶν ἁρμοδίων ἐκκλησιαστικῶν δικαστηρίων, καθὼς καὶ τὴν διαπίστωσιν τῶν ἐνδεχομένων νομικῶν πτυχῶν του θέματος”.

Δείτε βίντεο: Σε ποιες Μητροπόλεις των παλαιοημερολογιτών ανήκει το μοναστήρι όπου γυρίστηκαν "οι Φόνοι στο Καμπαναριό"
Σε ποιες Μητροπόλεις των παλαιοημερολογιτών ανήκει το μοναστήρι όπου γυρίστηκαν «οι Φόνοι στο...


Ειδήσεις σήμερα:

Αίνιγμα οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα– Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Σάλος με 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι στους απαγωγείς της Χαμάς όταν την απελευθέρωναν


«Αλέξη πάρε θέση» - Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης