Σπείρα θα έβγαζε 600.000 ευρώ πουλώντας 100 κιλά κάνναβης

Σπείρα θα έβγαζε 600.000 ευρώ πουλώντας 100 κιλά κάνναβης

Τα μέλη της καλλιεργούσαν συστηματικά χασισοφυτεία σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας και διακινούσαν την παραγωγή στην Αρκαδία και την Αττική

narkwtika-arthrou
Πάνω από 600.000 ευρώ θα απέδιδε η πώληση περισσότερων από 100 κιλών κάνναβης σε μια εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν συστηματικά χασισοφυτεία σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας και διακινούσαν την παραγωγή σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, τουλάχιστον από τον Απρίλιο.

Μάλιστα, για να μεταφέρουν τις ποσότητες των ναρκωτικών που έκρυβαν σε υπαίθριες «καβάντζες», αλλά και στα σπίτια τους, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί ώστε να αποφύγουν τυχόν παρακολούθηση, ενώ στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων».

Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και, κατά την διάρκεια της επιχείρησης που εκτέλεσαν την Κυριακή, πέρασαν χειροπέδες στα μέλη του, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας από 39 ως 45 και δύο Έλληνες 62 και 64 χρόνων, από τους οποίους ο 45χρονος αλλοδαπός ήταν ηγετικό στέλεχος.

Tripoli-speira-kannabi_2
Κλείσιμο


Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, υπαίθριους χώρους και οχήματα των δραστών, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 101 κιλών και 458,2 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 67,64 γραμμαρίων, εξοπλισμός αποξήρανσης, μια θερμάστρα υγραερίου, μια γεννήτρια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δυο υπνόσακοι, πλήθος εργαλεία για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα περίστροφο με τρία φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τέσσερα οχήματα, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 15.385 ευρώ. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Tripoli-speira-kannabi_3



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης διαγράφει από τον ΣΥΡΙΖΑ Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη

Σκουρλέτης μετά τη διαγραφή: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα

«Πρέπει να πάω στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων»: Μυστήριο με την αποχώρηση του Μπάιντεν από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης