Ισραήλ: Χαμός στα social media Ισραηλινών - Άραβες φέρεται να φωτογραφίζουν κτίρια του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Χαμός στα social media Ισραηλινών - Άραβες φέρεται να φωτογραφίζουν κτίρια του Τελ Αβίβ

Η ανάρτηση του Έλληνα καθηγητή και κατοίκου της Ιερουσαλήμ Γαβριήλ Χαρίτου

1697114894292
Πανικός παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα ισραηλινά προφίλ στο Facebook και στις ομάδες whatsapp καθώς άτομα με αραβικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται να φωτογραφίζουν με τα κινητά τους εξωτερικά και εσωτερικά κτίρια στο Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Γαβριήλ Χαρίτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, οι τηλεφωνικές καταγγελίες για τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ειδικά από σήμερα το πρωί:

«Πολίτες παρατήρησαν ότι από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί κυκλοφορούν στα κέντρα διαφόρων πόλεων άτομα με αραβικά χαρακτηριστικά που φωτογραφίζουν με τα κινητά τους κτίρια και πολυκατοικίες, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, φωτογραφίζουν εισόδους πολυκατοικιών και σκάλες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, σε καιρό πολέμου οι πόρτες εισόδου των πολυκατοικιών πρέπει να παραμένουν ανοιχτές, προκειμένου εάν κάποιος πεζός βρεθεί στον δρόμο την ώρα που ακούγεται η σειρήνα να μπορεί να βρει εύκολα έναν στεγασμένο χώρο για να διασωθεί» ανάφερει ο Γαβριήλ Χαρίτος και προσθέτει:

«Τα περιστατικά αυτά παρατηρήθηκαν στο Τελ Αβίβ, στην Πέταχ Τίκβα (που είναι προάστιο του Τελ Αβίβ) , στην Χάιφα – η οποία έχει μικτό πληθυσμό (50% Εβραίοι και 50% Άραβες) και σε πολλές άλλες πόλεις. Οι τηλεφωνικές καταγγελίες στην αστυνομία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με τέτοια περιστατικά ειδικά από σήμερα το πρωί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, ωστόσο η αστυνομία με ανακοίνωσή της λίγο αργότερα κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή σε τέτοια φαινόμενα και να αναφέρουν τηλεφωνικά οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Στο whatsapp κυκλοφορoύν δεκάδες φωτογραφίες που πήραν πολίτες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που βρίσκονται σε εισόδους πολυκατοικιών και φωτογραφίζουν τον χώρο».

Κλείσιμο

Στην ανάρτησή του ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ αναφέρεται και στη χθεσινή αραβική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης Χάιφα:

«Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε διαδηλωτές και διέλυσε τη διαδήλωση. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε ζητηθεί σχετική άδεια, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα χορηγείτο επειδή ισχύουν οι ειδικές διατάξεις για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων. Η αραβική μειονότητα στο Ισραήλ αποτελεί το 20% του συνολικού πληθυσμού και η χθεσινή διαδήλωση αυτής της μορφής είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την έναρξη του πολέμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα ήταν μακρόχρονη και με φρικτές μάχες σαν την εισβολή στη Σομαλία, λέει ο στρατηγός Πετρέους

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη και τον πυροβολισμό εξ επαφής ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Παναγιώτης Λιαδέλης: Αφέθηκε ελεύθερος για τον ξυλοδαρμό 27χρονου στο νυχτερινό του μαγαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης