Σπάτα: Ο 22χρονος έφερνε από τις ΗΠΑ τα όπλα που πούλαγε παράνομα - Ψάχνουν τον σύνδεσμο και τους αγοραστές

Σπάτα: Ο 22χρονος έφερνε από τις ΗΠΑ τα όπλα που πούλαγε παράνομα - Ψάχνουν τον σύνδεσμο και τους αγοραστές

Στο σπίτι του βρέθηκαν οκτώ πιστόλια με 12 γεμιστήρες, τρεις φακοί πιστολιών, εξαρτήματα και 475 φυσίγγια διαφορετικών διαμετρημάτων

syllhpsh-spata-arthrou
Παραμάγαζο παράνομης πώλησης όπλων και πυρομαχικών είχε στήσει στο σπίτι του ένας 22χρονος που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (18/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπατών –Αρτέμιδος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός έκανε παράνομη εισαγωγή όπλων από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια τα έριχνε στην ελληνική αγορά αποκομίζοντας χρηματικά ποσά.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες όταν η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε πληροφορία από την Αμερική για ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο όπλων.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα η οποία οδήγησε στον εντοπισμό του 22χρονου και στην αποκάλυψη της παράνομης δράσης του, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε δύο άξονες.

Ο «σύνδεσμος» στην Αμερική

Ο πρώτος αφορά στην έρευνα για τον «σύνδεσμο» που είχε ο 22χρονος στην Αμερική. Τον άνθρωπο, δηλαδή, που λάμβανε τις παραγγελίες και του έστελνε το πολεμικό υλικό.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στον εντοπισμό των αγοραστών, της ταυτότητας δηλαδή των ατόμων που αγόρασαν στο παρελθόν όπλα από το «μαγαζί» του 22χρονου. «Διερευνάται ποιοι αγόρασαν τα όπλα. Αν πρόκειται για καταστήματα ή για ιδιώτες. Πρέπει να ξεκαθαριστεί που κατέληξε το πολεμικό υλικό» σημείωσαν χαρακτηριστικά καλά ενημερωμένες πηγές.

Πλήθος όπλων και εξαρτημάτων

Να σημειωθεί ότι κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου εντοπίστηκε πλήθος όπλων και πολεμικών εξαρτημάτων όπως οκτώ πιστόλια με 12 γεμιστήρες, τρεις φακοί πιστολιών, ένα πλαστικό εξάρτημα όπλου, ένα εξάρτημα όπλου με ελατήριο, μία ολισθήρα με κάννη, μία κάννη, 475 φυσίγγια διαφορετικών διαμετρημάτων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με βαλλιστική πλάκα.

Δείτε φωτογραφίες:

spata-opla
spata-opla1
spata-opla2
spata-opla3


Κλείσιμο
Παράλληλα βρέθηκαν τρία δελτία Αστυνομικών Ταυτοτήτων, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από ελληνικές, βουλγαρικές και κροατικές Αρχές, καθώς και άδεια ικανότητας οδήγησης βουλγαρικών Αρχών, όλα εμφανώς πλαστά, ενώ σε επακόλουθη έρευνα στο όχημα του νεαρού, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε κρύπτη με κωδικό ασφαλείας πιστόλι με αναδιπλούμενη λαβή με τρεις γεμιστήρες και εννέα φυσίγγια.

Ο νεαρός κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και για απείθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης