Ηράκλειο: Το κτίριο του Ευαγγελισμού θα γίνει η «καρδιά» του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεσμεύεται η Πρυτανεία

Ηράκλειο: Το κτίριο του Ευαγγελισμού θα γίνει η «καρδιά» του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεσμεύεται η Πρυτανεία

Το εμβληματικό κτήριο θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού, προσφοράς στην κοινωνία και προβολής των δράσεων του πανεπιστημίου

2023-10-02-13_03_43-ktirio_eyaggelismou0_jpg-2_webp-630424
Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια που έχει για την αξιοποίηση του κτηρίου του «Ευαγγελισμού» που τελούσε υπό κατάληψη και που στήθηκαν επιχειρήσεις εκκένωσης από την Αστυνομία στο Ηράκλειο.

«Η απόδοση του ιστορικού κτηρίου του "Ευαγγελισμού" στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των Πρυτανικών αρχών και της Πανεπιστημιακής κοινότητας», αναφέρει με ανακοίνωση της η Πρυτανεία που σκοπό έχει την αποκατάσταση και ανακαίνιση του, ώστε να αποτελέσει την «καρδιά» του Πανεπιστημίου.

Θυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο (30/09) σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωσή του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόδοση του ιστορικού κτηρίου του «Ευαγγελισμού» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Πρυτανικών Αρχών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τα τελευταία 20 χρόνια.

Με την αρωγή της Πολιτείας το εμβληματικό κτήριο θα αποκατασταθεί και θα ανακαινιστεί για να αποτελέσει την «καρδιά» του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πιστό στην αποστολή του, θα δημιουργήσει ένα πολυχώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού, προσφοράς στην κοινωνία και προβολής των δράσεων του, αντάξιο της ιστορικής του διαδρομής. Ένα εμβληματικό κτήριο, συνδετικό κρίκο με την πόλη και την κοινωνία της Κρήτης».

Βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου (30/09), κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αναρχικών, που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Ευαγγελισμού.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης ήταν περίεργη, καθώς στο κτήριο Ανδρόγεω γινόταν ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία του κ. Αυγενάκη και στα Λιοντάρια εξελισσόταν η διαμαρτυρία, με τουρίστες και πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο.

Κάποια στιγμή άτομα από τη συγκέντρωση μετακινήθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Ανδρόγεω όπου άρχισαν να φωνάζουν και να πετούν αντικείμενα. Επενέβη αστυνομική δύναμη και έγινε ρίψη δακρυγόνων.

Κλείσιμο
Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου - Σε "κλοιό" πολίτες και τουρίστες


Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια στιγμή, αναρχικοί που εισήλθαν στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, εγκλωβίστηκαν σε αυτό, καθώς έξω από το κτίριο βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ και στον όροφο κόσμος που παρακολουθούσε την ημερίδα για την βιολογική γεωργία. Όπως αναφέρεται, άτομα από το ακροατήριο δεν επέτρεψαν στους αναρχικούς να ανέβουν στον όροφο, κι ως εκ τούτου κάποιοι βγήκαν στις ταράτσες και διέφυγαν.

Σε χρόνο ρεκόρ το κέντρο του Ηρακλείου άδειασε, μαγαζιά και καφετέριες ομοίως.


Έφοδος αντιεξουσιαστών στην ημερίδα του Λ.Αυγενάκη


irakleio_epeisodia1
irakleio_epeisodia2


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος κερδίζει σε δήμους και περιφέρειες - Στόχος της κυβέρνησης οι 13+3 νίκες

Άλκης Δαυίδ: Χρόνια ήθελε να μου πάρει το σπίτι ο ξάδερφός μου ο Λεβέντης και με χτύπησε ύπουλα

Συνταξιούχοι Αυστραλοί πέρασαν σχεδόν 500 μέρες σε κρουαζιέρα γιατί ήταν... φθηνότερο από γηροκομείο



Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πως ψηφίζω & Που ψηφίζω: Μάθετε που και πως ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης