Κρήτη: Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου - Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Κρήτη: Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου - Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Τα επεισόδια συνδέονται με την εκκένωση της πρώην κλινικής Ευαγγελισμός, η οποία τελούσε για περισσότερα από 22 χρόνια υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές

Collage_Maker-02-Oct-2023-01-01-AM-7383
Νέα ένταση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης. Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με την ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να προκληθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Η ένταση και τα επεισόδια συνδέονται με την εκκένωση τα ξημερώματα του Σαββάτου, της πρώην κλινικής Ευαγγελισμός, η οποία τελούσε για περισσότερα από 22 χρόνια υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Πλέον τόσο το κτίριο του Ευαγγελισμού, όσο και πολιτικά γραφεία φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης) νωρίς το πρωί του Σαββάτου έκαναν έφοδο στο κτίριο του Ευαγγελισμού, και μέσα εντοπίστηκαν 10 άτομα που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση, σύμφωνα με το cretalive. Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Κλείσιμο
Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, με εισαγγελική εντολή.

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικράτησε ένταση, ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων.

Ηράκλειο: Νέα διαμαρτυρία για το «ντου» στην κατάληψη του Ευαγγελισμού




Ειδήσεις σήμερα:

Τα προβληματικά έργα Καλατράβα σε όλο τον κόσμο - Καθυστερήσεις, υπερβάσεις και ατελείωτη κριτική

«Μαμά σ΄αγαπώ θα πεθάνουμε» - Το μήνυμα 28χρονης όταν ξέσπασε φωτιά σε κλαμπ στην Ισπανία

Σταυρούπολη: Είχε φύγει ξανά από το σπίτι ο 28χρονος που βρέθηκε νεκρός - Ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης