Απρίλιος 2023: Όταν ξεκινούσε ο έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ

Απρίλιος 2023: Όταν ξεκινούσε ο έλεγχος των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ

Σκοπός του ελέγχου, ήταν να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα σε διαβρώσεις, αποφλοιώσεις σε βαφές, προβλήματα σε συγκολλήσεις, βάσεις στήριξης

YORW8271
Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ξεκίνησε τον απρίλιο του 2023 τον έλεγχο των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο συγκρότημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility) του Ταμείου για λογαριασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΟΑΚΑ.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορούσε σε υπηρεσίες επιθεώρησης και ελέγχου των μεταλλικών κατασκευών και πολυκαρβονικών φύλλων επικάλυψης των εξής κατασκευών του ΟΑΚΑ:

- Του στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου.
- Του στεγάστρου του Ποδηλατοδρομίου.
- Των δύο εισόδων.
- Του Τείχους των Εθνών
- Της Αγοράς.

Σκοπός του ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιείται από εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία, είναι να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί ενδεικτικά να αφορούν σε διαβρώσεις, αποφλοιώσεις σε βαφές, προβλήματα σε συγκολλήσεις, προβλήματα σε κοχλιώσεις, αναρτήρες, κλπ. σε στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών που χρήζουν αντιμετώπισης, συντήρησης και αποκατάστασης, καθώς και σε προβλήματα στα πολυκαρβονικά φύλλα, στις βάσεις στήριξης τους και στα υλικά στεγανοποίησης και σφράγισης αυτών.

Σκοπός της επιθεώρησης ήταν επίσης να αναδείξει αφενός τυχόν απαιτούμενες μελέτες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης και αφετέρου τις ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης υλοποίησης που θα ακολουθήσει.

Το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε σύμβαση στις 21 Νοεμβρίου 2022 με την κοινοπραξία Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Κ.ΦΑΡΡΟΣ ΔΟΜΗ Α.Ε. - Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε που ανέλαβε το έργο, προϋπολογισμού 1,79 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Κλείσιμο
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2023 είχε επισημα΄νει τα ακόλουθα: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο πνοής του εκσυγχρονισμού και της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ: του Ολυμπιακού μας πλούτου και αθλητικού τοπόσημου της χώρας μας.

Είμαστε απολύτως συνεπείς σε όσα δεσμευόμαστε και τηρούμε τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια ελέγχονται εξονυχιστικά οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα», ώστε να προκύψουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασής τους.

Παράλληλα, εξελίσσεται τάχιστα και η προμελέτη για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση, με την αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού μας Συγκροτήματος.

Και μαζί με τα υπόλοιπα χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να καταστήσουν το ΟΑΚΑ αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, προς όφελος της αθλητικής μας οικογένειας και όλης της κοινωνίας. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την εισφορά της πολύτιμης εμπειρίας και της κατάρτισής τους, καθώς και τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ για την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε: «Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία και τη θετική εμπειρία που διαθέτει σε σύνθετα έργα, ολοκλήρωσε με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον διαγωνισμό για την επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ, με τον οποίον ανοίγει ο δρόμος για τη συντήρηση και τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτής της εμβληματικής δημόσιας υποδομής. Παράλληλα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο διαγωνισμός που αφορά στη μελέτη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά το ΟΑΚΑ προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» - Η Σουηδία βγάζει στρατό στους δρόμους για τις συμμορίες μεταναστών

Στη «φάκα» κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

«Περιμένουμε τον Κασσελάκη στον Βόλο, να πάρει μαζί και τον Τάιλερ και να πιάσουν τα φτυάρια» λέει ο Μπέος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης