Βίντεο: «Μαγεύει» ομάδα 7 εντυπωσιακών αλεξιπτωτιστριών που κάνει εναέριους σχηματισμούς από τα 13.000 πόδια

Βίντεο: «Μαγεύει» ομάδα 7 εντυπωσιακών αλεξιπτωτιστριών που κάνει εναέριους σχηματισμούς από τα 13.000 πόδια

Ήταν άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν και έφτιαξαν την πρώτη γυναικεία ομάδα στην Ελλάδα με στόχο ρεκόρ, αντίστοιχα με εκείνα του εξωτερικού - «Θέλουμε να εμπνεύσουμε κι άλλες γυναίκες να ασχοληθούν με το άθλημα»

girls-in-the-air0391
Με μια εντυπωσιακή βουτιά στο κενό από τα 13.000 πόδια ύψος, μια ομάδα από 7 ατρόμητες Ελληνίδες αλεξιπτωτίστριες, σχεδόν άγνωστες μεταξύ τους, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον πρώτο -για τα ελληνικά δεδομένα- εναέριο σχηματισμό βάζοντας «πλώρη» για τα ρεκόρ του εξωτερικού.

Για πρώτη φορά Ελληνίδες αλεξιπτωτίστριες μαγεύουν με τους εναέριους σχηματισμούς τους


Υπεύθυνος του ελληνικού εγχειρήματος είναι ο αεραθλητής και επαγγελματίας φωτογράφος skydive σχηματισμών, Γιάννης Βλαχιώτης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τις ελάχιστες αεροαθλήτριες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, με κάποιες να ανήκουν στα σωματεία Skydive Athens, Skydive Greece και της Αερολέσχης Πάχης.

Κλείσιμο
Την γυναίκεια ομάδα που έπεσε στην Κωπαΐδα αποτελούσαν οι αθλήτριες: Κέλλυ Αποστολοπούλου, Μαντώ Ζουγγρή, Μαριέλε Μιχαλιτσιάνου, Ρία Σοφρά, Αγγελική Γκρος, Λίλιαν Γούσιου και Χριστίνα Σπυροπούλου.

aleksiptotistries_arthro



aleksiptotistries__3_


Όπως αναφέρει στο protothema.gr η φυσικός Αγγελική Γκρος η ομάδα των γυναικών έπεσε από το αεροπλάνο από τα 13.000 πόδια ύψος και είχε στη διάθεσή της λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα, για να ολοκληρώσει την προσπάθειά της.

“Προσωπικά ασχολούμαι με την ελεύθερη πτώση από το 2019. Ο σύζυγος μου ασχολείται με τα αλεξίπτωτα κι έτσι τα αγάπησα κι εγώ” αναφέρει και προσθέτει: “Με τις συγκεκριμένες κοπέλες σε μια τέτοια δραστηριότητα ήταν η πρώτη μας φορά που βρεθήκαμε όλες μαζί και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο εγχείρημα. Εγώ προσωπικά γνώριζα μόνο μια κοπέλα που είχε υπάρξει και εκπαιδεύτρια μου στο παρελθόν, τις υπόλοιπες μπορεί να γνωριζόμασταν, όμως δεν είχαμε πραγματοποιήσει κάποιο άλμα μαζί. Άλλωστε είμαστε τόσες λίγες οι γυναίκες στην Ελλάδα που ασχολούνται με το skydive που λίγο πολύ γνωριζόμαστε”.

aleksiptotistries__2_


Στόχος της γυναικείας προσπάθειας, εκτός από τα ρεκόρ, είναι όλες μαζί να καταφέρουν να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες: “Θέλουμε μέσα από την προσπάθεια αυτή να προσεγγίσουμε όσο περισσότερες γυναίκες μπορούμε ώστε να τις πείσουμε να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με το άθλημα μας. Μακάρι να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε κι άλλες γυναίκες, ώστε κάποια στιγμή να μπούμε κι εμείς ως Ελληνίδες στα μεγάλα ρεκόρ. Για την Ελλάδα πρώτη φορά επτά γυναίκες μαζί από διαφορετικά σωματεία Skydive Athens, Skydive Greece και της Αερολέσχης Πάχης Μεγάρων κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν σχηματισμό στο αέρα, όμως για το εξωτερικό ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Στην παρούσα φάση για να μετρήσει ένα ρεκόρ θα έπρεπε να ήμασταν πάνω από 8 γυναίκες. Αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 10 αθλήτριες που έχουν τις δεξιότητες να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο άλμα, που σημαίνει πως δεν είναι μαθήτριες, έχουν έναν αριθμό αλμάτων στην καριέρα τους και μια σημαντική εμπειρία”.

aleksiptotistries__1_


Για τα ελληνικά δεδομένα η προσπάθεια θεωρείται σίγουρα ρεκόρ: “Είναι ένα ελληνικό ρεκόρ καθώς δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε γυναικεία ομάδα. Θέλουμε όμως να οργανωθούμε κι άλλο και να καταφέρουμε ένα μετρήσιμο πλέον ρεκόρ στα δεδομένα του εξωτερικού. Εμείς προσπαθούμε να προβάλλουμε το άθλημα μας γενικότερα. Για εμάς τέτοιες δράσεις φωτίζουν θετικά την θέση της γυναίκας στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στον αεραθλητισμό. Ο σχηματισμός οφείλεται στον εμπνευστή της ιδέας τον κ. Γιάννη Βλαχιώτη, ο οποίος είναι αεραθλητής και επαγγελματίας φωτογράφος τέτοιων σχηματισμών. Εκείνος μας έδωσε οδηγίες για το πώς θα γίνει ο σχηματισμός, ο ίδιος μας συμβούλεψε και μας διόρθωσε, ώστε να πραγματοποιήσουμε το άλμα και δεύτερη φορά”.

aleksiptotistries__4_


Όπως εξηγεί η Αγγελική Γκρος κατά την διάρκεια της πτώσης μόνο 50 δευτερόλεπτα θεωρούνται παραγωγικά: “Τα δευτερόλεπτα της ελεύθερης πτώσης είναι λίγα, παρόλο που νομίζεις πως ο χρόνος διαστέλλεται. Συνολικά μόνο τα 50 δευτερόλεπτα θεωρούνται παραγωγικά για ένα τέτοιο σχηματισμό. Καλούμε όλο τον κόσμο από 16 ετών, με την έγκριση της οικογένειας του και μέχρι όσο αντέχει το σώμα τους, να ασχοληθεί με το άθλημα μας. Μπορεί να φαντάζει ακραίο κι επικίνδυνο όμως στην πραγματικότητα είναι τόσο ελεγχόμενος ο τρόπος εκμάθησης, που είναι ένα ασφαλές άθλημα”.

Στον ίδιο χώρο της Κωπαΐδας τον Οκτώβριο του 2020 είχε πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο ρεκόρ μεγαλύτερου σχηματισμού με 15 αλεξιπτωτιστές και αλεξιπτωτίστριες από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης