Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου - «Είδα τον δράστη από τις κάμερες» λέει ο ιδιοκτήτης

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου - «Είδα τον δράστη από τις κάμερες» λέει ο ιδιοκτήτης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 42χρονος δράστης - Προσπάθησε να διαφύγει με κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ - Πώς έγινε η «σύλληψή» του από πολίτες

listeia-3
Καρέ-καρέ καταγράφηκαν οι κινήσεις του ένοπλου ληστή που εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος περιέγραψε στο thestival.gr τις στιγμές τρόμου που βίωσε.

Ο κ. Σάκης, τη στιγμή της ένοπλης ληστείας, με δράστη έναν 42χρονο άνδρα, βρισκόταν σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ η επιχείρηση στεγάζεται στον τρίτο, και εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα βρισκόταν μόνο η αδερφή του. Ο ιδιοκτήτης είδε ζωντανά από τις κάμερες την ώρα που ο δράστης εισέβαλλε στο κατάστημα φορώντας κράνος, μάσκα σιλικόνης και να απειλεί με όπλο την αδερφή του, προκειμένου να πάρει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Thestival.gr Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη


Όμως, ο 42χρονος δράστης, αφού κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ, δεν κατάφερε να διαφύγει καθώς ακινητοποιήθηκε από δύο πολίτες με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα, η Αστυνομία να προχωρήσει στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

«Στις 13:38 μπαίνει ο ληστής με κράνος, μάσκα και όπλο. Μέσα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο η αδερφή μου. Είδα από την οθόνη ότι εξελίσσεται ένοπλη ληστεία. Φεύγω αμέσως κάτω στην είσοδο του κτιρίου με σκοπό να φωνάξω βοήθεια. Φωνάζω “ληστεία” μήπως καταφέρω να τρομάξω τον ληστή και να φύγει», περιγράφει ο ίδιος.

Ακριβώς δίπλα από το χρυσοχοείο, υπάρχει ένα μπουγατσάδικο όπου ο κ. Σάκης μπήκε και άρχισε να ζητά να καλέσουν γρήγορα την Αστυνομία. «Με το που γυρνάω βλέπω τον ληστή να βγαίνει από την οικοδομή. Ενστικτωδώς πέφτω πάνω του, μου δίνει δύο γροθιές, αλλά δεν με βρίσκουν. Πιάνω τη μάσκα του και προσπαθώ να τη βγάλω χωρίς να τα καταφέρω. Αμέσως μετά τον έπιασαν δύο άτομα και τον ακινητοποίησαν. Με είδαν έντρομο να φωνάζω και κινητοποιήθηκαν», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, ο δράστης φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε να τον σταματήσει κάποιος. «Είχε το όπλο και τα κλοπιμαία μέσα στην τσάντα του. Δεν είχε σβήσει τη μηχανή από το δίκυκλό του, ήταν σταματημένο 5-10 μέτρα πιο πέρα», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Μας φώναζαν ότι καταπατάμε τα δικαιώματά του»

Στην περιοχή προκλήθηκε ιδιαίτερη αναστάτωση από το περιστατικό. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Σάκης, υπήρξαν ορισμένοι θαμώνες από καταστήματα τριγύρω οι οποίοι φώναζαν στους πολίτες που ακινητοποίησαν τον δράστη ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. «Καταπατάτε τα δικαιώματά του, δεν είστε η Αστυνομία», έλεγαν.

Κλείσιμο
«Ξαφνικά ήρθε ένας Σύρος, αρκετά γεροδεμένος και μας ζήτησε να τον αφήσουμε αμέσως. “Δεν είστε αστυνομικοί, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε στον άνθρωπο” μας είπε. Μας προστάτευσαν οι μαγαζάτορες. Όταν του είπαμε ότι ο δράστης είχε όπλο, σταμάτησε», προσθέτει ο κ. Σάκης.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε λόγω αλλαγής βάρδιας, μου είπαν»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά την περιγραφή του στο thestival.gr, υποστήριξε ότι η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, σε ενημέρωση που είχε ο ίδιος όταν ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερούν, του απάντησαν ότι οφείλεται στην αλλαγή της βάρδιας εκείνη την ώρα.

«Η Αστυνομία καθυστέρησε να έρθει. Έκαναν 25 λεπτά. Ένιωσα απειλή τόσο από τον δράστη όσο και από τους άλλους που τον υπερασπίζονταν. Ήταν γυμνασμένος, θα μπορούσε να με κάνει ό,τι θέλει. Ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αλλαγή βάρδιας. Θα πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα, να μην υπάρχει κενό παράδοσης-παραλαβής. Δεν νοείται στο κέντρο να κάνει 20 και 25 λεπτά να έρθει η Αστυνομία», τονίζει.

Ο 42χρονος κατάφερε να αποσπάσει υπό την απειλή όπλου, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ, τα οποία οι Αρχές παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

“Στην αυτόφωρη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού άντρα, για ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2023), ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (8.000) περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• σακίδιο πλάτης που περιείχε τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά,
• μάσκα μεταμφίεσης και κράνος που χρησιμοποίησε για να καλύψει το πρόσωπό του κατά τη ληστεία,
• πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια,
• μεταλλική λάμα και
• κατσαβίδι.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε δίκυκλο που χρησιμοποίησε για την προσέγγιση του στόχου του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν ρολόγια χειρός η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά την εξερεύνησή του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του σε ανακριτή, ο 42χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για την ένοπλη ληστεία.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας τριών παιδιών, φέρεται να επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που τον ώθησαν στην πράξη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης