Διμερής τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεταξύ τωνΕνόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Γαλλίας διεξήχθη, από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στη στρατιωτική βάση Defense Base Support Group στο Mourmelon Mailly στη Γαλλία.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση αφορούσε εκπαίδευση σε όλες τις φάσεις του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών σχεδίασης και οργάνωσης μάχης Πεζικού, και σε αυτήν οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μία Διμοιρία Πεζικού υπό τον συντονισμό του 35ου Συντάγματος Πεζικού των Γαλλικών Χερσαίων Δυνάμεων.
Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, στρατηγό Thierry Burkhard και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Η άσκηση αποτελεί συνέχεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Γαλλίας στο ανωτέρω πλαίσιο, με πιο πρόσφατη τη διμερή διακλαδική άσκηση «Argo - 22» τον Σεπτέμβριο του 2022.
Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτές οι δραστηριότητες αναδεικνύουν τη στενή στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας και ενδυναμώνουν την στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.