Λίμνη Κάρλα: Νεκρός ο 43χρονος αγνοούμενος ψαράς - Τελευταία στιγμή σώθηκε ο αδερφός του που τον αναγνώρισε

Λίμνη Κάρλα: Νεκρός ο 43χρονος αγνοούμενος ψαράς - Τελευταία στιγμή σώθηκε ο αδερφός του που τον αναγνώρισε

Η σορός εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό πλάι σε καλαμιές - Ο αδερφός του επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 43χρονο - Ερωτήματα για το πώς και γιατί πήγαν για ψάρεμα στα, πιθανόν, μολυσμένα νερά από την κακοκαιρία «Daniel»

5968377__1_
Ταργική ήταν η κατάληξη της  υπόθεσης του 43χρονου αγνοούμενου ψαρά στη λίμνη Κάρλα, καθώς επιβεβαιώθηκε πως εντοπίστηκε η σορός του.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (24/09), κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές σχετικά με την ύπαρξη σορού ανθρώπου στο νερό της λίμνης. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία υποψίαζομενος πως μπορεί να πρόκειται για τον 43χρονο ψαρά, που παρέμενε μέχρι σήμερα άφαντος εδώ και δύο μέρες.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση, διαπίστωσε πως πράγματι υπήρχε ανθρώπινο σώμα, το οποίο στη συνέχεια ανέσυραν στη στεριά με λέμβο.

Για να διαπιστωθεί αν η σορός ανήκε στον αγνοούμενο ψαρά, στο σημείο κλήθηκε ο 45χρονος αδερφός του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι εκείνος.

Κλείσιμο
Θυμίζεται ότι, τα δύο αδέρφια είχαν πάει μαζί για ψάρεμα στη λίμνη Κάρλα, όταν ξαφνικά η βάρκα άρχισε να βάζει νερά. Τελευταία στιγμή σώθηκε ο 45χρονος κατάφερε να βουτήξει στο νερί και να κολυμπήσει ως τη στεριά. Δυστυχώς όμως ο 43χρονος δεν εντοπίστηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός δύο μέρες μετά.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Εδώ και δύο μέρες έρευνες διεξάγονταν από την ελληνική αστυνομία και την ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του άτυχου ψαρά που τα ίχνη του είχαν χαθεί στη λίμνη Κάρλα, όπου είχε πάει για ψάρεμα με τον αδερφό του το πρωί της περασμένης Παρασκευής (22/09).

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, μέχρι και την προηγούμενη μέρα είχαν εντοπιστεί από την ΕΜΑΚ το ντεπόζιτο της βάρκας με κομμένο το καλώδιο τροφοδοσίας, τα δίχτυα, καθώς και η ίδια η βάρκα, στοιχεία που ενέτειναν τις ανησυχίες για την τραγική κατάληξη του 43χρονου. Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν απόψε με τον άτυχο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός από ανθρώπους που βρέθηκαν στην περιοχή και που ειδοποίησαν τις Αρχές για την ύπαρξη σορού στο νερό, και η οποία αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του.

Ο τελευταίος που τον είχε δει ήταν ο αδερφός του, ο οποίος έχει δώσει μια πρώτη κατάθεση στις Αρχές για το πώς εξελίχθηκε η τραγωδία. Όπως είχε αναφέρει στις Αρχές ο 45χρονος, είχαν πάει μαζί για ψάρεμα με την βάρκα στη λίμνη Κάρλα και, όπως περιέγραψε, κάποια στιγμή η βάρκα τους «πήρε νερά». Εκείνος κατάφερε να βάλει τις γαλότσες του, να βουτήξει στο νερό και να κολυμπήσει ώσπου να βγήκε σώος στη στεριά. Ύστερα, γύρω στις 5.30 π.μ., ειδοποίησε τις Αρχές, καθώς ο 43χρονος αδελφός του είχε χαθεί από το οπτικό του πεδίο. Δύο μέρες μετά βρέθηκε νεκρός.

Πώς ψάρευαν στα πλημμυρισμένα και -πιθανόν- μολυσμένα νερά της λίμνης Κάρλα από την κακοκαιρία «Daniel»

Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να πάρουν τη βάρκα τους και να πάνε για ψάρεμα στα πλημμυρισμένα και πιθανόν μολυσμένα νερά στην περιοχή της λίμνης Κάρλας μετά την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε τη Θεσσαλία.

Από τις πρώτες μετρήσεις που είχε πραγματοποιήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης στα νερά τις λίμνης είχε διαπιστωθεί πως δεν υπήρχε ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, χωρίς ωστόσο αυτό να βεβαιώνει πως τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για αλίευση. Σε αυτό το πλαίσιο οι μετρήσεις συνεχίζονται έως ότου εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα.

Εκτός αυτού, όπως είχε επίσης διαπιστωθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς τα φερτά υλικά που έφεραν οι πλημμύρες, εμπόδιζουν το ψάρεμα. Άγνωστο παραμένει, λοιπόν, τόσο το γιατί αλλά και το πώς τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Τηλεκπαίδευση από αύριο και για τρεις ημέρες στα σχολεία της Θεσσαλίας - Ποια εξαιρούνται

Μητέρα Στέφανου Κασσελάκη: Είμαι περήφανη για το παιδί μου, εύχομαι να είναι νικητής

Άρτα: Τραγική κατάληξη για τον πατέρα και τον γιο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν νεκροί σε χαράδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης