ΕΟΔΥ: Στο ΦΕΚ ο διορισμός του νέου προέδρου, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου - Το διοικητικό συμβούλιο

ΕΟΔΥ: Στο ΦΕΚ ο διορισμός του νέου προέδρου, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου - Το διοικητικό συμβούλιο

Ο Θεοκλής Ζαούτης παραιτήθηκε χθες, Τετάρτη, από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ

xatzixristodoyloy-eody
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την τοποθέτηση του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, στη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Θεοκλής Ζαούτης.

Σύμφωνα με την απόφαση το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ αποτελούν οι:

- Χρήστος Χατζηχριστοδούλου Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας - Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

- Στέλιος Ορφανός Kαθηγητής Εντατικής Θεραπείας - Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ- ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» ως Διευθύνων Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα, Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.

- Μαρία Πηρουνάκη, Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνη Βασιλογιαννακόπουλο Λοιμωξιολόγο από την Παθολογική Κλινική «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL»

- Χρήστος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνη Μιχαλάκη, Ερευνητή Α’ Εντομολόγο στο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.

- Δημήτρης Παρασκευής, Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Βασιλική Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή- ΕΚΠΑ.

- Γεωργία Κουρλαμπά, Επίκουρη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας- Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, Παθολόγο- Λοιμωξιολόγο, Πτέραρχο ε.α.

- Παναγιώτα Κοκολέση, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος -εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτρη Σταυρίδη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος Γεωργία Κουρλαμπά.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

- Του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 20-22 του ν. 4735/2020 (Α’ 197) και

- των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10-11-2025, δεδομένων των ως άνω (Γ3) αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων και της προβλεπόμενης τριετούς θητείας του εν λόγω Συμβουλίου, βάσει καταστατικού.

Δείτε το ΦΕΚ

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος του Blue Horizon και ζήτησε όλα να έχουν τακτοποιηθεί πριν επιστρέψει

Νόμιμη η δουλειά σε δεύτερο εργοδότη, πόσες ώρες εργασίας επιτρέπονται στο 24ωρο: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Βίντεο: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα - Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης