Θεοκλής Ζαούτης: Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτησή του - Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Θεοκλής Ζαούτης: Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτησή του - Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

H αντικατάστασή του είχε δρομολογηθεί πριν από τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, λένε κυβερνητικές πηγές

zaoutis-paraitisi
Πριν από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε Θεσσαλία και Μαγνησία είχε δρομολογηθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι εδώ και καιρό ήταν «ξένο σώμα» για τον οργανισμό.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκε εσωτερικά η νεα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ καθώς είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που προέβλεπε αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη υποβλήθηκε λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να  γίνει σήμερα.

Όσον αφορά την Ειρήνη Αγαπηδάκη οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η αναπληρώτρια υπουργος Υγείας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ και καθηγητή Υγιεινης και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος μέχρι πρότινος προϊστατο μεχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επι μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

«Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδουλου οσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλα και τις Κινητές Ομαδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή» κατέληγαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν δεχόταν τον χωρισμό και τη σκότωσε - Ακαριαίος ο θάνατος της 42χρονης στην Καλαμαριά

Ποιος ειναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν πάνω του ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς

Τρόφιμα: 10+1 υποκατάστατα που δεν είναι «αθώα» - Δείτε τη λίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης