Για τους φοιτητές με εντοπιότητα και τόπο μόνιμης κατοικίας τη Θεσσαλία, ζητήθηκε η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής τους, για την φετινή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το Χρήστο Κέλλα, Βουλευτή ΝΔ Ν. Λάρισας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.
Επειδή το ζήτημα των μετεγγραφών αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, που παρευρίσκονταν στη συζήτηση, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κέλλας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση με θέμα το υπό εξέταση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας: «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης», οι επιπτώσεις από το πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία τις τελευταίες μέρες, είναι τραγικές. Ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, που έχτισαν μια «γέφυρα σωτηρίας» για όλους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και τόνισε ότι «ο απεγκλωβισμός πολιτών, που βρίσκονται στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, η άμεση βοήθεια σε εκείνους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και η καταβολή αποζημιώσεων για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη των ζημιών σε νοικοκυριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού».
Τέλος, ο κ. Κέλλας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά ήμουν και είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και να βάλουμε τα θεμέλια για καλύτερες υποδομές, με έναν ολιστικό νέο σχεδιασμό για το Θεσσαλικό κάμπο, για τον οποίο έκανε λόγο και ο Πρωθυπουργός. Η επούλωση των πληγών δεν θα είναι εύκολη, είμαστε, όμως, εδώ για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί».
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.