Κακοκαιρία «Daniel»: Αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη δυνατότητα μετεγγραφής των φοιτητών από τη Θεσσαλία

Κακοκαιρία «Daniel»: Αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη δυνατότητα μετεγγραφής των φοιτητών από τη Θεσσαλία

Αρμοδιότητα Πιερρακάκη η τελική απόφαση, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Χρήστου Κέλλα η Ζέττα Μακρή

larisa__1_
Για τους φοιτητές με εντοπιότητα και τόπο μόνιμης κατοικίας τη Θεσσαλία, ζητήθηκε η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής τους, για την φετινή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το Χρήστο Κέλλα, Βουλευτή ΝΔ Ν. Λάρισας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Επειδή το ζήτημα των μετεγγραφών αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, που παρευρίσκονταν στη συζήτηση, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κέλλας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση με θέμα το υπό εξέταση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας: «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης», οι επιπτώσεις από το πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία τις τελευταίες μέρες, είναι τραγικές. Ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, που έχτισαν μια «γέφυρα σωτηρίας» για όλους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και τόνισε ότι «ο απεγκλωβισμός πολιτών, που βρίσκονται στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, η άμεση βοήθεια σε εκείνους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και η καταβολή αποζημιώσεων για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη των ζημιών σε νοικοκυριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού».

Τέλος, ο κ. Κέλλας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά ήμουν και είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και να βάλουμε τα θεμέλια για καλύτερες υποδομές, με έναν ολιστικό νέο σχεδιασμό για το Θεσσαλικό κάμπο, για τον οποίο έκανε λόγο και ο Πρωθυπουργός. Η επούλωση των πληγών δεν θα είναι εύκολη, είμαστε, όμως, εδώ για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί».


Ειδήσεις σήμερα:

Από την Μακρόνησο, στη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ; - Το βίντεο Κασσελάκη, η κίτρινη κάρτα Κοτσακά και ο χρησμός Γεροβασίλη

Δεν δεχόταν τον χωρισμό και τη σκότωσε - Ακαριαίος ο θάνατος της 42χρονης στην Καλαμαριά

Τι πραγματικά νέο φέρνει το iPhone 15;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης