Τραγωδία στον Πειραιά: Σκοτώθηκε όταν πήγε να προλάβει το πλοίο που είχε λύσει κάβους για Κρήτη! Δείτε βίντεο

Τραγωδία στον Πειραιά: Σκοτώθηκε όταν πήγε να προλάβει το πλοίο που είχε λύσει κάβους για Κρήτη! Δείτε βίντεο

Νεκρός 36χρονος Έλληνας -  Κατάφερε να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon και τον έσπρωξαν έξω

peiraeus-m
Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με 36χρονο επιβάτη να προσπαθεί να ανέβει στο «Blue Horizon» και δύο άτομα από το πλήρωμα να τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνέχιζε τις διαδικασίες απόπλου! 

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι 36χρονος πήδηξε για να μπει στο πλοίο, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Δείτε το ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το protothema.gr:


Το πλοίο ήταν έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.  Ένας άντρας προσπαθούσε να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon είχε λύσει κάβους. Ο επιβάτης πρόλαβε και ανέβηκε στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν είχε ξεκολλήσει από την προβλήτα.  Κι ενώ ο 36χρονος κατάφερε να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον έσπρωξαν έξω από το πλοίο που συνέχιζε τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθούσε να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον έσπρωξαν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο. Η προσπάθεια του άντρα αποδείχθηκε μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος κατάφεραν και τον απώθησαν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που τέθηκαν σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας έδωσε μάχη με τα κύματα, ενώ παραμένει άγνωστο αν χτύπησε στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του, πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα. Λίγο αργότερα, ανασύρθηκε νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon απέπλεε για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr: 

Κλείσιμο
Άνδρας πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο



«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του παρακείμενου πλοίου «Ελυρος», ενώ το «Blue Horizon» είχε απομακρυνθεί μόλις λίγα μέτρα από την προβλήτα.

WhatsApp_Image_2023-09-05_at_22_16_49

Το «Blue Horizon» επρόκειτο να αποπλεύσει για το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης με 550 επιβάτες.

Το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά

Με εντολή εισαγγελέα και του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά το «Blue Horizon» επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις απ' όλους τους εμπλεκόμενους για το πρωτοφανές δυστύχημα με θύμα έναν νέο άνθρωπο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης καταθέσεων το επιβατηγό οχηματαγωγό της Blue Star αναμένεται να αποπλεύσει για Ηράκλειο Κρήτης. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά Σπύρος Ευαγγελίδης, συντονίζοντας τις έρευνες. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού θα συλλέξουν και όλο το διαθέσιμο οπτικό υλικό προκειμένου να ανασυνθέσουν τις συνθήκες της τραγωδίας. Θα ερευνηθούν επίσης και οι αυτόπτες μάρτυρες, επιβάτες του πλοίου, ώστε να διασαφηνιστεί αν ο άτυχος άντρας είχε προλάβει να επιβιβαστεί στο πλοίο που απέπλεε ή έπεσε από τον καταπέλτη του πλοίου υπό άλλες συνθήκες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία

«Πτώση άντρα στον λιμένα Πειραιά κατά τον απόπλου του E/Γ-O/Γ ''BLUE HORIZON''. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Το πλοίο επιστρέφει προς Πειραιά» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνολικά 13 θάνατοι και 100 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Άγρια κόντρα Στίγκα - Κατρίνη στη Βουλή για χρηματοδότηση των κομμάτων και «κόμμα Κασιδιάρη»


Καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα, Σκιάθο από την κακοκαιρία Daniel - Σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης