Ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό στο Φίλυρο -Το σχέδιο ανέγερσης νοσοκομείων που θα αλλάξει τον υγειονομικό «χάρτη»

Ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό στο Φίλυρο -Το σχέδιο ανέγερσης νοσοκομείων που θα αλλάξει τον υγειονομικό «χάρτη»

Τον Δεκέμβριο η έναρξη των εργασιών στο Φίλυρο - «Θα δώσουμε σκληρό αγώνα για ένα προσβάσιμο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας» είπε ο Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη

chrysox8430
Τις αλλαγές που έρχονται στον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης και η ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο αρχίζει η κατασκευή του Παιδιατρικού νοσοκομείου που θα ανεγερθεί στο Φίλυρο με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όπως είπε, θα είναι πρότυπο, βαριά στελεχωμένο και θα απορροφήσει όλα τα σημαντικά περιστατικά της Βόρειας Ελλάδας. «Προχωράμε γρήγορα και με απόφαση της κυβέρνησης κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέροντας και το νέο Ογκολογικό που πρόκειται να δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, τονίζοντας θα είναι ένα μεγάλο και σύγχρονο νοσοκομείο στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο θα απαντά στις -δυστυχώς- αυξανόμενες ανάγκες περιστατικών καρκίνου.

αρχειο_ληψης


Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός και στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε πως το νοσοκομείο έχει χαμηλή επισκεψιμότητα και έλλειψη προσωπικού, ενώ πρόσθεσε πως το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάλυση όλων των δεδομένων της προμελέτης που κατατέθηκε για κατασκευή νέας πτέρυγας. Τόνισε πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το νοσοκομείο να καλύπτει την περιφέρεια της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Παράλληλα, επεσήμανε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν κάποιες πολύ σημαντικές κλινικές αναφοράς όπως η Ορθοπεδική, για να προσελκύει περιστατικά πολύ εξειδικευμένα.

«Θέλουμε μια πολιτική υγείας για όλους»

Ο υπουργός μίλησε και για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την υγεία, τονίζοντας πως στόχος είναι «να κάνουμε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα στρίψουν οριστικά τη μοίρα μας σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κράτος», χωρίς να μηδενιστούν τα θετικά του συστήματος υγείας που κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πανδημία.

«Θέλουμε μια πολιτική υγείας για όλους», υπογράμμισε, με καθολική πρόσβαση στα φάρμακα και στις νέες τεχνολογίες όσο κι αν κοστίζουν. «Είναι ζήτημα ηθικής και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στόχος είναι να ανακαινιστούν όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά, αλλά με εξοικονόμηση δαπανών, ώστε να μην πηγαίνει χαμένο ούτε ένα ευρώ. «Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε σκληρό αγώνα για ένα προσβάσιμο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας», σημείωσε. Αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις 10.000 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, οι περισσότερες από τις οποίες θα γίνουν το 2024, στη ριζική μεταρρύθμιση του ΕΚΑΒ που επίκειται και στον μεγάλο στόχο της δημιουργίας του ψηφιακού νοσοκομείου.

αρχειο_ληψης__1_


Κλείσιμο
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή του πανεπιστημίου στον χώρο της υγείας. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην μελέτη μεταφοράς του ΑΧΕΠΑ και τη δημιουργία ενός ιατρικού hub στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο οποίος ανέφερε ότι αλλάζει ριζικά ο υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης με την κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Μητράκας, που σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού και η υγεία θα αποτελέσει κεντρικό πυλώνα κυβερνητικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια.

Χαιρετισμούς έκαναν επίσης ο επικεφαλής του θεματικού τομέα υγείας της ΝΔ, Βασίλης Θεοδουλίδης, η πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου – Λακασά και η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, η οποία τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρότι δεν έχει αρμοδιότητες πέραν της πρόληψης, «έβαλε πλάτη» στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας με κονδύλια ύψους πάνω από 80 εκ. ευρώ που εξασφάλισε για εξοπλισμό.

Την ανάγκη να στηριχθεί το νοσοκομείο Άγιος Παύλος τόνισε ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, σημειώνοντας πως η δομή εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη και πρέπει να τύχει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Βγήκε 112 για ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

Νταλίκα «διέλυσε» δύο αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Λαμίας - Δομοκού, νεκρή η μια οδηγός

Τα τατουάζ των Ευρωπαίων γαλαζοαίματων: Η νέα τάση που υιοθετούν πριγκίπισσες αλλά και πρίγκιπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης