Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μεσόβουνο της Πτολεμαΐδας
Τα φαινόμενα ήταν έντονα και κράτησαν περίπου 15 λεπτά
Πυκνό χαλάζι και έντονη βροχόπτωση έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μεσόβουνο τηςε Πτολεμαίδας, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες.
Τα ακραία φαινόμενα είχαν διάρκεια ενός τετάρτου και είχαν μεγάλη ισχύ.
Από το χαλάζι χτυπήθηκαν κτήματα με μηλιές, ενώ οι καρποί που επρόκειτο να συγκομιστούν σε περίπου 20 ημέρες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Ο καιρός στην περιοχή ως το Σάββατο θα είναι άστατος και οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχών και καταιγίδων και τις τρεις μέρες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας