Φωτιά στην Βοιωτία: Μήνυμα του 112 για 4 περιοχές - Μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Βοιωτία: Μήνυμα του 112 για 4 περιοχές - Μάχη με τις φλόγες

Οι κάτοικοι Ζάλτσας και Στειρίου καλούνται να απομακρυνθούν από τις περιοχές - Νωρίτερα οι φλόγες κύκλωσαν την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά - Δείτε φωτογραφίες

fotia_ellada_1
Ολονύχτια είναι η μάχη με τις φλόγες και στη Βοιωτία με μηνύματα εκκένωσης και ετοιμότητας να αποστέλλονται σε κατοίκους τεσσάρων περιοχών. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση της φωτιάς. Προληπτικά έχει σταλεί μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στο Στείρι Βοιωτίας προκειμένου να κατευθυνθούν προς το Δίστομο, ενώ εστάλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Περιστερά και 'Αγιο Νικόλαο, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το τελευταίο μήνυμα 112, λίγο πριν τις 23:30, αφορούσε στους κατοίκους Περιστεράς και Αγίου Νικολάου και τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 


Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάλτσα προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κυριάκι.

Κλείσιμο
Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ζάλτσα απομακρυνθείτε τώρα μέσω Παναγίας Καλαμιώτισσας προς Κυριάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Στείρι προς Δίστομο Βοιωτίας.



Οι φλόγες κύκλωσαν την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά

Νωρίτερα φλόγες κύκλωσαν την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και έκαιγαν ένα από τα παλαιότερα κτήρια.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Επίγεια και εναέρια τμήματα έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στα ενδότερα καθώς τότε η καταστροφή θα ήταν ανεπανόρθωτη.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκεί ήταν και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

fotia-osios-loukas
fotia-osios-loukas1
fotia-osios-loukas2
fotia-osios-loukas3


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης