Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια - Απεγκλωβίστηκαν πατέρας και γιος

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια - Απεγκλωβίστηκαν πατέρας και γιος

Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα σε Στείρι Διστόμου, Πρόδρομο, Βάγια και Ταρσό - Οι φλόγες κύκλωσαν την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά

fotia-voiotia
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων στήθηκε στα Βάγια Βοιωτίας καθώς πατέρας και γιος κινδύνευσαν από τη φωτιά που έφτασε στην κτηνοτροφική τους μονάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πυρκαγιά, που καίει από την Τρίτη (22/08) στην Υλίκη, έχει μεγάλη αναζωπύρωση και πέρασε την πλαγιά. Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και έσωσαν πατέρα και γιο καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί. «Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Είπα στον πατέρα μου “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε ο 16χρονος.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuzxzee45bqh)


Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (23/8) στο  Στείρι Διστόμου Βοιωτίας ενώ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Πρόδρομο και Ταρσό.
Στο Στείρι επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ σε Πρόδρομο και Ταρσό έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο.

Οι φλόγες κύκλωσαν την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά

Οι φλόγες έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτήρια.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Επίγεια και εναέρια τμήματα δίνουν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στα ενδότερα καθώς τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκεί είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

fotia-osios-loukas
fotia-osios-loukas1
fotia-osios-loukas2
fotia-osios-loukas3


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης