Τη στιγμή που επικρατεί θλίψη για τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες και συνάμα αγωνία για την πορεία της φωτιάς προς την Πάρνηθα, συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες από τις επιχειρήσεις διάσωσης ζώων στη Φυλή.
Τετράποδα που κινδύνευσαν, σκυλάκια και άλογα, κάπου ανάμεσα στις εκτάσεις που καίγονταν, διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από πυροσβέστες και εθελοντές που δίνοντας μάχη με τις φλόγες, φρόντισαν να τα μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.
Οι πυροσβέστες όπως και οι εθελοντές έδωσαν νερό στα ζώα που παρέλαβαν σε ταλαιπωρημένη κατάσταση, φροντίζοντας να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω από το πύρινο μέτωπο.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.