Καβάλα: Εντοπίστηκε φυτεία με 400 χασισόδεντρα που θερμαίνονταν... μέσω ηλιακών πάνελ

Καβάλα: Εντοπίστηκε φυτεία με 400 χασισόδεντρα που θερμαίνονταν... μέσω ηλιακών πάνελ

Τρεις οι συλλήψεις - Τα έσοδα των πωλήσεων από τη συγκομιδή υπολογίζονται στα 594.000 ευρώ

Kavala-xasosfyteia-iliaka-panel
Με οδηγίες από το εξωτερικό, όπου ζει μόνιμα ο 33χρονος ομοεθνής αρχηγός τους, είχαν στήσει τρεις αλλοδαποί μια πλήρως οργανωμένη φυτεία κάνναβης με σχεδόν 400 δενδρύλλια που θερμαίνονταν μέσω... ηλιακών πάνελ σε δύσβατη δασική περιοχή του Παγγαίου όρους στην Καβάλα! Τα έσοδα των πωλήσεων από τη συγκομιδή, υπολογίζεται ότι θα τους απέφεραν τουλάχιστον στα 594.000 ευρώ!

Χρειάστηκαν δυο μήνες μεθοδικής έρευνας από τους αστυνομικούς των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και Κάτω Κλεινών από την Φλώρινα, για να εντοπιστεί η καλά κρυμμένη χασισοφυτεία με τα 397 δενδρύλλια ύψους 0,70 ως 2,10 μέτρων και να οργανωθεί επιχείρηση για την σύλληψη των καλλιεργητών. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δύο αλλοδαπούς "φύλακες" ηλικίας 29 και 21 χρόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τις καλλιεργητικές εργασίες υπό την καθοδήγηση του 33χρονου αρχηγού τους από το εξωτερικό.

Μάλιστα, έμεναν μόνιμα σε μια πρόχειρη σκηνή μέσα στη φυτεία, απ' όπου επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή για να αποφύγουν έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να τα καταφέρουν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 50χρονος συμπατριώτης τους, ο οποίος έφτασε με το αγροτικό φορτηγό του μεταφέροντας προμήθειες για τους καλλιεργητές!

Στον χώρο της φυτείας, εκτός από τα 397 δενδρύλλια, κατασχέθηκαν τρία ηλιακά πάνελ και μια μπαταρία αυτοκινήτου που χρησιμοποιούνταν για την συλλογή ενέργειας, μια αντλία βενζίνης, σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα ποτίσματος, οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα. Ακόμη, κατασχέθηκαν το φορτηγό του 50χρονου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και 385 ευρώ. Οι τρεις αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική ομάδα και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα, που αντιμετωπίζει και ο 33χρονος αρχηγός τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Οχτώ γυναίκες μίλησαν για τον οργασμό τους στον Σταύρο Θεοδωράκη

Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά των χούλιγκανς που σκότωσαν τον Μιχάλη - Ψάχνουν επικοινωνίες με εγχώριους συνεργούς τους

Η «ακτινογραφία» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά - Ο «εγκέφαλος», οι ρόλοι και η «ταρίφα» για κάθε παιδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης