Την άμεση απομάκρυνση των μόνιμα τοποθετημένων από ιδιώτες ομπρελών και ξαπλωστρών από τις παραλίες αποφάσισε ο Δήμος Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, η τοποθέτησή των παραπάνω αντικειμένων και η σταθερή παραμονή τους είναι παράνομη, καθώς τα αντικείμενα αυτά χαρακτηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ως «ρύποι», οι οποίοι πρέπει να απομακρύνονται από τις υπηρεσίες των Δήμων.
Ο Δήμος προειδοποιεί όσους έχουν αφήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες, να τις μαζέψουν έως την Τετάρτη 9/8, καθώς από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από τις 10 Αυγούστου, συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση τους χωρίς άλλη ειδοποίηση.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.